Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb po uprave 05Pamätná izba E. A. Cernana, ktorá sa nachádza v budove obecného úradu, slúži ako reprezentačná miestnosť obce, v ktorej sa okrem schôdzí obecného zastupiteľstva, úskutočňujú i významé podujatia či udalosti súvisiace so životom našej obce a jej obyvateľmi ako sú civilné sobáše, uvítanie detí do života, uvítanie vzácnych návštev či stretnutia starostu s obyvateľmi obce.

Vzhľadom na skutočbosť, že pamätnú miestnosť bolo nutné, vzhľadom na spôsoby jej využívania, i technicky pripraviť požiadavkám modernej doby, pristúpila obec dňa 16. februára 2016 k renovácii miestnosti. Tá spočívala v montáži dataprojektoru na strop miestnosti a s ňou spojené osadenie potrebnej kabeláže, oprave trhlín a prasklín v stenách a samozrejme následné vymaľovanie celej miestnosti. Súčasťou prác bola i demontáž existujúcich lustrov, ktoré prešli opravou, boli vyčistené a pôvodné klasické žiarovky boli nahradené za úsporné LED žiarovky. Práce boli ukončené 22. februára 2016.

Prvý krát bola zrekonštruovaná miestnosť využitá na prívítanie žilinského biskupa a následnú schôdzu obecného zastupiteľstva v utorok 23. februára 2016.

 

Pamätná izba E. A. Cernana pred rekonštrukčnými prácami ...

 

 

Pamätná izba E. A. Cernana po rekonštrukčných prácach ...

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada