Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb memorial2015 02Letné mesiace  sú pre mnohých synonymom oddychu, voľna a relaxu. Počas leta je i prestávka v prebiehajúcich futbalových súťažiach a preto zdanlivo oddychujú i samotní fubalisti. Opak je však pravdou. K letu patrí i organizovanie množstva rôznych športových podujatí väčšie či menšie futbalové turnaje nevynímajúc.

 

Populárne sú v mnohých obciach tzv. „pľacové“ turnaje. V obci Vysoká nad Kysucou je takýmto turnajom, v ktorom sa stretnú milovníci futbalu rôznych vekových kategórií, Obecný futbalový turnaj v malom futbale, ktorý v minulosti niesol meno Memoriál Petra Chvasteka. Zúčastniť sa ho môže každý s podmienkou, že býva vo Vysokej nad Kysucou, alebo z tejto obce pochádza. V sobotu 18. júla 2015 sa v areáli ZŠ s MŠ E. A. Cernana konal v poradí už jeho 13. ročník! Do turnaja sa prihlásilo 6 mužstiev: 2. FC Korheľ, Oranies, Starí tigri, FC Brain Boys, Mladí strelci a minuloročný víťaz OBL.

Futbalisti v letných horúčavách bojovali o umiestnenie v postupovej tabuľke celé dopoludnie. Do semifinále sa nakoniec podarilo prebojovať v skupine A. mužstvám: OBL a FC Brain Boys. V skupine B. sa postúpiť podarilo: Oranies a Starí tigri.

V prestávke, pred semifinálovými zápasmi, prišli prašné antukové ihrisko zavlažiť členovia DHZ Vysoká nad Kysucou, ktorým sa takto podarilo spríjemniť horúci letný deň. Po následných semifinálových zápasoch sa v priamom súboji o 3. miesto stretli mužstvá OBL a FC Brain Boys s konečným výsledkom 5:1.

Finále patrilo mužstvám Starí tigri a Oranies. Viac síl a chuti po víťazstve nakoniec mali hráči mužstva Starí tigri, ktorí zvíťazili v pomere 6:1.

Konečné poradie turnaja teda bolo nasledovné:

1. Starí tigri

2. Oranies

3. OBL

4. FC Brain Boys

5. 2.FC Korheľ

6. Mladí strelcí

Za najlepšieho brankára turnaja bol vyhlásený Roman Altof a najlepším strelcom turnaja sa stal Rastislav Planeta.

Poďakovanie za pomoc a ochotu pri organizovaní turnaja patrí obci Vysoká nad Kysucou, Základnej škole s materskou školou E. A. Cernana, členom DHZ Vysoká nad Kysucou, ktorí sa postarali o vinikajúci guláš, dvojici rozhodcov Miroslavovi Petrákovi st. a Danielovi Kubošekovi a všetkým, ktorí sa akoukoľvek formou zaslúžili o zdarný priebeh XIII. ročníka Obecného futbalového turnaja v malom futbale ...

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada