Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_mikulas2014_74Svätý Mikuláš, ktorý donesie darčeky všetkým prítomným vysockým deťom neobišiel našu obec ani tento rok. Mikuláš do kultúrneho domu vo Vysokej nad Kysucou  zavítal v piatok 05. decembra 2014 o 17:00 hodine.

Deti sa naňho naozaj museli veľmi tešiť, veď prvé hlúčiky netrpezlivcov sa začali tvoriť už  okolo 16:00 hodiny.
Očakávaný príchod Mikuláša a jeho sprievodu svojím programom spríjemnili deti z Materskej školy vo Vysokej nad Kysucou, ZŠ Horný Kelčov a ZŠ A. E. Cernana.
Keď Mikuláš s anjelmi, ktorí niesli plné koše darčekov, vstúpil do zhasnutej sály, nastalo úplné ticho. Na javisku otvoril svoju čarovnú knihu, v ktorej hľadal zoznam neposlušných detí. V tom do sály „vtrhli“ čertiská, ktoré sa snažili deti vystrašiť, ale vďaka detskej nebojácnosti a tomu, že celý rok poslúchali, nemali čerti veľa roboty. Zato Mikuláš áno. Svojimi darčekmi potešil až 365 detí. Deti mu poďakovali a sľúbili, že celý rok budú dobré a budú sa tešiť, keď príde zimný čas a s ním sa stretnú zas. Keď sa kôš s darčekmi úplne vyprázdnil, Mikuláš pozval všetkých do parku pred kultúrny dom, kde spoločne s obdarovanými deťmi, ktorým v očiach žiarila radosť, rozsvietil svojou čarovnou palicou prvý vianočný stromček v našej obci.
Deti sa naňho naozaj museli veľmi tešiť, veď prvé hlúčiky netrpezlivcov sa začali tvoriť už okolo 16:00 hodiny. Očakávaný príchod Mikuláša a jeho sprievodu svojím programom spríjemnili deti z Materskej školy a oboch pracovísk ZŠ s MŠ A. E. Cernana. 
Keď Mikuláš s anjelmi, ktorí niesli plné koše darčekov, vstúpil do zhasnutej sály, nastalo úplné ticho. Na javisku otvoril svoju čarovnú knihu, v ktorej hľadal zoznam neposlušných detí. V tom do sály „vtrhli“ čertiská, ktoré sa snažili deti vystrašiť, ale vďaka detskej nebojácnosti a tomu, že celý rok poslúchali, nemali čerti veľa roboty.
Zato Mikuláš áno! Svojimi darčekmi potešil až 365 detí. Deti mu poďakovali a sľúbili, že celý rok budú dobré a budú sa tešiť, keď príde zimný čas a s ním sa stretnú zas.
Keď sa kôš s darčekmi úplne vyprázdnil, Mikuláš pozval všetkých do parku pred kultúrny dom, kde spoločne s obdarovanými deťmi, ktorým v očiach žiarila radosť, rozsvietil svojou čarovnou palicou prvý vianočný stromček v našej obci.

Na tomto mieste Vám prinášame niekoľko fotografií z kultúrneho podujatia, ktoré vyhotovil Radovan Frollo ...

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada