Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_ms_nk__vizual01V snahe stabilizovať, alebo aspoň spomaliť neustály úbytok počtu obyvateľov v našej obci, je povinnosťou samosprávy vytvárať aktívny prístup a hľadať možnosti riešenia bytovej otázky mladých rodín. Z tohto dôvodu vedenie obce už niekoľko rokov intenzívne pracuje na myšlienke prestavby budovy bývalej materskej školy na Nižnom Kelčove na 16 bytový nájomný dom.

Dlhodobým problémom však boli nevyporiadané vlastnícke vzťahy k pozemku, na ktorom je budova postavená. Po niekoľkoročnom úsilí sa túto prekážku podarilo prekonať a vedenie obce mohlo začať intenzívne pracovať na príprave výstavby 16 bytového nájomného domu, ktorý vznikne prístavbou a nadstavbou budovy bývalej materskej školy na Nižnom Kelčove. Cieľ je vytvoriť priestor pre bývanie mladých rodín s deťmi.
V súčastnosti prebieha konanie za účelom vydania stavebného povolenia. Po jeho ukončení bude nasledovať spracovanie a podanie žiadosti na ŠFRB. V prípade jej kladného posúdenia by sa so samotnou výstavbou mohlo zčať už pov nasledujúcom kalendárnom roku 2015!

Vizualizácia spracovaná podľa projektovej dokumentácie ...

{gallery}fotogaleria/MS_Nizny_Kelcov/Vizualizacia{/gallery}

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada