Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Osvetlenie kaplny na Semeteši u Bobčíkov a vyčistenie cestnej odrážky
Na podnet obyvateľov z miestnej časti Semeteš, sa v kaplnke U Bobčíkov po niekoľkých rokoch rozsvieti v nočných hodinách opäť rozsvieti svetlo.
thumb_osvetlenie_kaplnky_02
Osvetlenie kaplny na Semeteši u Bobčíkov a vyčistenie cestnej odrážky
Na podnet obyvateľov z miestnej časti Semeteš, sa v kaplnke U Bobčíkov po niekoľkých rokoch rozsvieti v nočných hodinách opäť rozsvieti svetlo.

O technickú realizáciu  sa postarali kmeňoví zamestnanci. Tí v utorok 2. júla 2013, po vykopaní ryhy pre uloženie prívodného kábla pracovníkmi prijatými v zmysle §52, vyriešili technické pripojenie a samozrejme nutnú ochranu, aby bol do kaplnky privedený elektrický prúd ....
Počas pravidelných modlidieb miestnych obyvateľov bude tak interiér kaplnky po zopnutí verejného osvetlenia osvetlený.
{gallery}fotogaleria/Prace/2013/Osvetlenie_kaplnky{/gallery} 
Po výkope ryhy pre prívodný kábel pre kaplnku zrealizovali pracovníci §52 taktiež prečistenie cestnej odrážku  pri detskom domove na Semeteši U Cipára. Táto bola zanesená nánosom štrku a zeminy, ktoré spôsobovali opačný efekt - vylievanie vody na miestnu komunikáciu. Na jej ústi sa vytváral trávnatý porast, ktorý bránil odviesť vodu do priľahlého odvodňovacieho kanála. 
{gallery}fotogaleria/Prace/2013/Odrazka_semetes{/gallery} 

Náter ochranného zábradlia vo Vyšnom Kelčove.
Po nátere zábradlia vo Vyšnom Kelčove smerom do Liskov prišlo na rad i zábradlie, vo Vyšnom Kelčove v časti u Urbana. Novoprijatí pracovníci na aktivačné práce v zmysle §52 po svojich predchodcoch (protipovodňoví pracovníci §50j ukončili pracovný pomer k dňu 30. 6. 2013) začali natierať vytýčené časti zábradlia nad i pod autobusovou zástavkou u Urbana. Ostatné časti, ktoré sú závažne poškodené, budú v blízkej dobe vyrezané a nahradené novým.
{gallery}fotogaleria/Prace/2013/Nater_urban{/gallery}  

V rámci renovácie a skrášľovania celého prostredia našej obce sa natrelo i zábradlie na moste medzi kostolom a domom nádeje.  
{gallery}fotogaleria/Prace/2013/Nater_kostol{/gallery} 

Kosenie pozdĺž miestnych komunikácií
V dňoch 3. až 4. júla 2013 v našej obci prebiehalo kosenie miestnych komunikácií. Oneskorenie kosenia spôsobil poškodený kardanový hriadeľ a PN zamestnanca obce.

Čistenie výtoku cestného priepustu
V stredu 3. júla 2013 pracovníci prijatí v zmysle §52 prečistili miestny potok – teda presnejšie jeho výtok  na Nižnom konci pri rodinnom dome pána Dočára. Počas dlhodobého obdobia, za ktorý nebol tento cestný priepust i potok čistený, dochádzalo k postupnému zanášaniu rúry zeminou a štrkom, až ostávalo takmer 10 cm svetlosti na prietok vody. 
I keď je priepust popod štátnu cestu II/487 v správe správy ciest ŽSK, obec sa predsa len snaží realizovať protipovodňovú prevenciu na vytypovaných inkriminovaných úsekoch, nakoľko odstraňovanie škôd resp. priama pomoc pri povodniach a vytopení rodinných domov ostáva vždy na jej „pleciach“.
{gallery}fotogaleria/Prace/2013/Priepust_NK{/gallery}  

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada