Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

„Komukoľvek môžeš pomôcť, pomôž rád. Veď dávno sa hovorí, že slúžiť a pomáhať sú vlastnosti vznešených ľudí." Jan Amos Komenský
28. marec je už niekoľko desaťročí spojený s menom Jana Amosa Komenského a učiteľským povolaním.
thumb_den_ucitelov2013_07„Komukoľvek môžeš pomôcť, pomôž rád. Veď dávno sa hovorí, že slúžiť a pomáhať sú vlastnosti vznešených ľudí." Jan Amos Komenský28. marec je už niekoľko desaťročí spojený s menom Jana Amosa Komenského a učiteľským povolaním.

Mnohé myšlienky tohto učiteľa národov ostávajú pre nás stálym zdrojom inšpirácie v názoroch na úlohu vzdelania v živote jednotlivca i spoločnosti.
Pri príležitosti sviatku Dňa učiteľov privítal dňa 26. marca 2013 starosta obce Mgr. Anton Varecha  pedagogických pracovníkov v sále kultúrneho domu. Vyjadril úctu a poďakovanie za ich náročnú a obetavú prácu, ktorou dennodenne prispievajú k rozvoju poznania, veď dobrý učiteľ je ako horiaca pochodeň, ktorá zapaľuje iných. 
Veď dobrý učiteľ je človek považujúci dieťa za najväčší klenot, milujúci svoju prácu i deti, hrdý na svoje poslanie, tolerantný k nedostatkom a slabostiam svojich žiakov, tvorivý v hľadaní nových foriem a metód práce. 
Zaželal im veľa pedagogického optimizmu, trpezlivosti do ďalšej práce, priateľské pracovné kolektívy, pracovné i osobné úspechy, aby naplnili predpoklady dobrej školy, ktorá miluje svojich žiakov a váži si ich rodičov. 

{youtube}CiA_XlQcemc{/youtube} 
{gallery}fotogaleria/Den_ucitelov/2013{/gallery} 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada