Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_cesta_zlamana2012_29Na spoločnom stretnutí obyvateľov a majiteľov nehnuteľností z miestnej časti Zlámaná so starostom obce dňa 30. júla 2012 sa zrodila spoločná iniciatíva a snaha vyriešiť „spoločnými silami“ opravu miestnej komunikácie do miestej časti Zlámaná.

Na spoločnej obhliadke miestnej komunikácie, ktorej sa zúčastnil starosta obce, pracovníci obecného radu a zástupcovia majiteľov nehnuteľností v Zlámanej sa dohodlo technické riešenie a postup opravy miestnej komuikácie. Cieľom a myšlienkou spoločnej iniciatívy bolo – za čo najmenej vynaložených finančných prostriedkov zrealizovať čo najefektívnejšie vyspravenie miestnej komunikácie.
Skutočnosť, že i takto náročne stanovený cieľ sa dá dosiahnuť, dostala reálnu podobu dňa 7. 8. 2012. V tento deň zamestnanci obce začali s prácami na odvodňovaní cesty. Materiál im už vopred pripravili „domáci“. Práce sa niesli v dynamickom charaktere, kedy sa za 2 dni vykopalo a z guľatiny vyrobilo 8 odvodňovacích odrážok. Taktiež sa prečistili nátoky a výtoky dvoch cestných priepustov. Technicky významnou pracovnou pomocou bolo mechanické vykopanie nových odtokových priekop za pomoci malého bágra. V piatok 10. 8. 2012 sa začalo s pracovne najnáročnejšou časťou celej opravy miestnej komunikácie. Zamestnanci obce spoločne s majiteľmi nehnuteľností, za pomoci obecného a súkromného traktora, spoločnými silami na ceste dlhej približne 1470 m rozviezli cca 75t štrkovej drte, ktorou vykryli všetky rizikové časti tejto cesty.
Finálna fáza prác bola naplánovaná na sobotu 11. 8. 2012. I napriek daždivému počasiu, ktoré prevládalo celý deň, miestni obyvatelia s pomocou obecného traktora dokončili rozvoz štrkovej drte a zapožičaným ručným vibračným válcom ju zhutnili.
V priebehu jedného týždňa sa tak spoločnými silami majiteľov nehnuteľností v miestnej časti Zlámaná a obce podarilo zrealizovať kus spoločnej práce. Veľkým želaním všetkých zúčastnených je, aby v dôsledku hospodárskej činnosti majiteľov okolitých lesných pozemkov, nevyšli vynaložené finančné prostriedky a pracovné úsilie „nazmar“. Obec Vysoká nad Kysucou a majitelia nehnuteľností v miestnej časti Zlámaná sa preto dohodli i na intenzívnejšej kontrole akejkoľvek činnosti na miestnej komunikácii a v prípade zistenia poškodenia budú zainteresovaní povinní vrátiť cestu do pôvodného stavu bez ohľadu na výšku nákladov! Zároveň i touto cestou upozorňujeme, že v dôsledku realizácie odvodnenia na prvom cestnom priepuste smerom na Zlámanú, došlo k zníženiu polomeru zákruty a prejazd nákladného auta s dlhou guľatinou na tomto úseku je len na vlastnú zodpovednosť.
Na spoločnej obhliadke miestnej komunikácie, ktorej sa zúčastnil starosta obce, pracovníci obecného radu a zástupcovia majiteľov nehnuteľností v Zlámanej sa dohodlo technické riešenie a postup opravy miestnej komuikácie. Cieľom a myšlienkou spoločnej iniciatívy bolo – za čo najmenej vynaložených finančných prostriedkov zrealizovať čo najefektívnejšie vyspravenie miestnej komunikácie. 
Skutočnosť, že i takto náročne stanovený cieľ sa dá dosiahnuť, dostala reálnu podobu dňa 7. 8. 2012. V tento deň zamestnanci obce začali s prácami na odvodňovaní cesty. Materiál im už vopred pripravili „domáci“. Práce sa niesli v dynamickom charaktere, kedy sa za 2 dni vykopalo a z guľatiny vyrobilo 8 odvodňovacích odrážok. Taktiež sa prečistili nátoky a výtoky dvoch cestných priepustov. Technicky významnou pracovnou pomocou bolo mechanické vykopanie nových odtokových priekop za pomoci malého bágra. V piatok 10. 8. 2012 sa začalo s pracovne najnáročnejšou časťou celej opravy miestnej komunikácie. Zamestnanci obce spoločne s majiteľmi nehnuteľností, za pomoci obecného a súkromného traktora, spoločnými silami na ceste dlhej približne 1470 m rozviezli cca 75t štrkovej drte, ktorou vykryli všetky rizikové časti tejto cesty.  Finálna fáza prác bola naplánovaná na sobotu 11. 8. 2012. I napriek daždivému počasiu, ktoré prevládalo celý deň, miestni obyvatelia s pomocou obecného traktora dokončili rozvoz štrkovej drte a zapožičaným ručným vibračným válcom ju zhutnili. 
V priebehu jedného týždňa sa tak spoločnými silami majiteľov nehnuteľností v miestnej časti Zlámaná a obce podarilo zrealizovať kus spoločnej práce. Veľkým želaním všetkých zúčastnených je, aby v dôsledku hospodárskej činnosti majiteľov okolitých lesných pozemkov, nevyšli vynaložené finančné prostriedky a pracovné úsilie „nazmar“. Obec Vysoká nad Kysucou a majitelia nehnuteľností v miestnej časti Zlámaná sa preto dohodli i na intenzívnejšej kontrole akejkoľvek činnosti na miestnej komunikácii a v prípade zistenia poškodenia budú zainteresovaní povinní vrátiť cestu do pôvodného stavu bez ohľadu na výšku nákladov!
Zároveň i touto cestou upozorňujeme, že v dôsledku realizácie odvodnenia na prvom cestnom priepuste smerom na Zlámanú, došlo k zníženiu polomeru zákruty a prejazd nákladného auta s dlhou guľatinou na tomto úseku je len na vlastnú zodpovednosť.
{gallery}fotogaleria/Oprava_MK/2012/Zlamana{/gallery}  

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada