Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_nater_plota2012_01Nakoľko posledné dni sú sprevádzané vysokými teplotami, v rámci plánovaných prác začali zamestnanci obce s náterom palisádového plota ihriska TJ SPARTAK Vysoká nad Kysucou. Náter na oplotenie sponzorsky obci darovala spoločnosť Gašparík s.r.o. z Makova.

Účelom tejto ochrany je aplikácia vodou riediteľnej disperzie na drevené časti ako dlhodobú preventívnu ochranu pred  drevokaznými hubami, pliesňami a drevokaznému hmyzu. Ďalším účelom tejto impregnácie je stabilizácia dreva – teda potlačenie degradácie drevných vlákien pod vplyvom pôsobenia UV žiarenia a zrážkovej vody.
Slnkom vysúšané drevo intenzívne vsakuje impregnačnú látku a preto je možné vidieť farebný rozdiel medzi pôvodným a takto ošetreným drevom.
Účelom tejto ochrany je aplikácia vodou riediteľnej disperzie na drevené časti ako dlhodobú preventívnu ochranu pred  drevokaznými hubami, pliesňami a drevokaznému hmyzu. Ďalším účelom tejto impregnácie je stabilizácia dreva – teda potlačenie degradácie drevných vlákien pod vplyvom pôsobenia UV žiarenia a zrážkovej vody. Slnkom vysúšané drevo intenzívne vsakuje impregnačnú látku a preto je možné vidieť farebný rozdiel medzi pôvodným a takto ošetreným drevom.

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada