Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

V sobotu 9. júna 2012 sa bežal v poradí už 38. ročník Kysuckého maratónu.
Kysucký maratón je druhým najstarším maratónom na Slovensku, je zaradený do slovenskej bežeckej ligy a svojím významom sa zaraďuje medzi najvýznamnejšie športové, ale aj spoločenské a kultúrne podujatia celých Kysúc.
thumb_maraton2012_02V sobotu 9. júna 2012 sa bežal v poradí už 38. ročník Kysuckého maratónu. Kysucký maratón je druhým najstarším maratónom na Slovensku, je zaradený do slovenskej bežeckej ligy a svojím významom sa zaraďuje medzi najvýznamnejšie športové, ale aj spoločenské a kultúrne podujatia celých Kysúc.

Trať maratónu vedie z mesta Čadca k obrátke vo Vysokej nad Kysucou a naspäť.
I tento rok sa naša obec snažila pripraviť bežkom Kysuckého maratónu prislúchajúce privítanie. Okrem organizačného zabezpečenia, o ktoré sa postarali členovia DHZ Vysoká nad Kysucou, bežcom spoločne zaspievali a zahrali Muzička spod grúňa a ženská spevácka skupina Vysočanka.
Obrátkou, ktorá bola na námestí v ústredí obce prebehlo celkovo 98 bežcov a ako prvý v čase 1 hod. 10 min. na obrátku v našej obci dobehol neskorší víťaz Sawe Elisha Kiprotich z Kene, ktorý zároveň vytvoril nový rekord maratónu 2:17:58!
Všetko o Kysuckom maratóne nájdete TU
{gallery}fotogaleria/Maraton/2012{/gallery} 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada