Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_mraz_04Náhly a hlavne dlhodobý pokles ako denných tak i nočných teplôt pod viac ako -20°C spôsobil problémy v zásobovaní pitnou vodou. Tie sa v mnohých domácnostiach na území našej obce začali prejavovať už v priebehu 5. týždňa. Doposiaľ sa však nejedná o problémy hlavného zásobovacieho potrubia, ale samotných vodovodných prípojok, ktoré sú už vo vlastníctve a správe obyvateľov.

Problémy so zamrznutou vodou neobišli ani verejné budovy. V piatok 3. februára 2012 bola z dôvodu zamrznutia potrubia vodovodnej prípojky prerušená dodávka pitnej vody do budovy materskej školy a školskej jedálne v ústredí obce a obdobne i v Dome služieb. Z tohto dôvodu musela byť až do odvolania utzavretá materská škola a školská jedáleň je v núdzovej prevádzke. V tomto prípade však nie je možné využiť zásobovanie pitnou vodou z cisterny SeVaK-u, nakoľko tá je schopná prevádzky iba ak teploty neklesnú pod -5°C.
Zamestnanci obce preto začali ihneď vyvýjať maximálne úsilie a snahu lokalizovať problémovú časť potrubia. Tá sa však nachádza pravdepodobne niekde v zemi, mimo budovy, na samotnej prípojke, čo spoločne s mínusovými teplotami násobí náročnosť prác .... V utorok 7. februára 2012 bola vďaka donášaniu pitnej i úžitkovej vody spustená prevádzka materskej školy zatiaľ však v núdzovom režime aspoň pre zamestnaných rodičov.
Problémy so zamrznutou vodou neobišli ani verejné budovy. V piatok 3. februára 2012 bola z dôvodu zamrznutia potrubia vodovodnej prípojky prerušená dodávka pitnej vody do budovy materskej školy a školskej jedálne v ústredí obce a obdobne i v Dome služieb. Z tohto dôvodu musela byť až do odvolania utzavretá materská škola a školská jedáleň je v núdzovej prevádzke. V tomto prípade však nie je možné využiť zásobovanie pitnou vodou z cisterny SeVaK-u, nakoľko tá je schopná prevádzky iba ak teploty neklesnú pod -5°C. Zamestnanci obce preto začali ihneď vyvýjať maximálne úsilie a snahu lokalizovať problémovú časť potrubia. Tá sa však nachádza pravdepodobne niekde v zemi, mimo budovy, na samotnej prípojke, čo spoločne s mínusovými teplotami násobí náročnosť prác .... V utorok 7. februára 2012 bola vďaka donášaniu pitnej i úžitkovej vody spustená prevádzka materskej školy zatiaľ však v núdzovom režime aspoň pre zamestnaných rodičov.
K stabilizovaniu situácie došlo až v stredu 8. februára 2012, kedy sa zamestnancom obce po niekoľkých dňoch náročnej práce podarilo sprevádzkovať "núdzové" zásobovanie pitnou vodou, čo umožnilo obnovenie prevádzky školskej jedálne a taktiež i materskej školy v plnohodnotnom režime. 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada