Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_prace_jan_06Mesiac január ako vstup do roka 2012 priniesol to, čo milovníkom zimy chýbalo v decembri a to množstvo snehu na aký sme zvyknutí. Takmer od začiatku kalendárneho roka (presnejšie od 6. januára) stále sneží, čo do značnej miery prináša neustálu pracovnú pohotovosť zamestnancom  „R“ starať sa  a zabezpečovať funkčnosť jednotlivých častí, miest, výjazdov ako aj úseky, u ktorých treba pravidelne odstraňovať napadaný sneh.

Lopaty sú stálou „ručnou výbavou“ zamestnancov zamestancov obce, ale bez pomoci mechanizovaných strojov by to bolo neúnosné. Traktor Valtra A92 je v stálej pohotovosti denne i nocou, niekedy v prevádzke viac ako 16 hodín, čo sa podpísalo aj na poruche predného pluhu, ktorý je momentálne vážne poškodený. Samozrejme v obdobnej permanencii a pracovnom nasadení sú i zazmluvnené stroje na Semeteši, v Nižnom a vo Vyšnom Kelčove. Ich vodiči sa často krát i napriek všetkým prírodným a gravitačným zákonom snažia udržiavať miestne komunikácie čo najviac zjazdné. Bohužiaľ, ich prácu často komplikujú nerozvážni vodiči parkujúci priamo na miestnych komunikáciách a na rôznych odbočkách.
Snežné frézy taktiež výrazne pomáhajú k uľahčeniu odstraňovania snehu a to hlavne na cintorínoch vo Vysokej ako aj vo Vyšnom Kelčove, na multifunkčnom ihrisku pri kostole, v okolí obecného úradu, zdravotného strediska a pod. Pracovná doba zamestnancov „R“ bola zmenená na tzv. „pružnú“ v dôsledku nepredvídateľného sneženia. Minimálne jedenkrát do týždňa sa zamestnanci obce starajú o všetky o autobusové zástavky, z ktorých vyhadzujú nahrnutý  a naoraný sneh a vyčisťujú odpadkové koše. Verejné osvetlenie a elektrická sieť taktiež „dali o sebe vedieť“, a to najmä v časoch silných vetrov a padania mokrého snehu, avšak vďaka rýchlemu nahláseniu porúch sa dané závažnosti odstránili.
V dôsledku striedania kladných a záporných teplôt sa vytvárali na streche budovy kultúrneho domu mohutné cencúle, ktoré ohrozovali nielen ľudí, ale aj motorové vozidlá stávajúce v blízkosti stien samotnej budovy. Za následné odstránenie patrí poďakovanie nielen zamestnancom „R“, ale aj prírode, ktorá sa postarala o samovoľný zosun ľadu, snehu a cencúľov zo strechy, čím uľahčila práce spojené ich následným nie-jednoduchým odstránením.
Lopaty sú stálou „ručnou výbavou“ zamestnancov zamestancov obce, ale bez pomoci mechanizovaných strojov by to bolo neúnosné. Traktor Valtra A92 je v stálej pohotovosti denne i nocou, niekedy v prevádzke viac ako 16 hodín, čo sa podpísalo aj na poruche predného pluhu, ktorý je momentálne vážne poškodený. Samozrejme v obdobnej permanencii a pracovnom nasadení sú i zazmluvnené stroje na Semeteši, v Nižnom a vo Vyšnom Kelčove. Ich vodiči sa často krát i napriek všetkým prírodným a gravitačným zákonom snažia udržiavať miestne komunikácie čo najviac zjazdné. Bohužiaľ, ich prácu často komplikujú nerozvážni vodiči parkujúci priamo na miestnych komunikáciách a na rôznych odbočkách.Snežné frézy taktiež výrazne pomáhajú k uľahčeniu odstraňovania snehu a to hlavne na cintorínoch vo Vysokej ako aj vo Vyšnom Kelčove, na multifunkčnom ihrisku pri kostole, v okolí obecného úradu, zdravotného strediska a pod. Pracovná doba zamestnancov „R“ bola zmenená na tzv. „pružnú“ v dôsledku nepredvídateľného sneženia. Minimálne jedenkrát do týždňa sa zamestnanci obce starajú o všetky o autobusové zástavky, z ktorých vyhadzujú nahrnutý  a naoraný sneh a vyčisťujú odpadkové koše. Verejné osvetlenie a elektrická sieť taktiež „dali o sebe vedieť“, a to najmä v časoch silných vetrov a padania mokrého snehu, avšak vďaka rýchlemu nahláseniu porúch sa dané závažnosti odstránili.V dôsledku striedania kladných a záporných teplôt sa vytvárali na streche budovy kultúrneho domu mohutné cencúle, ktoré ohrozovali nielen ľudí, ale aj motorové vozidlá stávajúce v blízkosti stien samotnej budovy. Za následné odstránenie patrí poďakovanie nielen zamestnancom „R“, ale aj prírode, ktorá sa postarala o samovoľný zosun ľadu, snehu a cencúľov zo strechy, čím uľahčila práce spojené ich následným nie-jednoduchým odstránením.

{gallery}fotogaleria/Prace/2012/Sneh{/gallery}  

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada