Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_mikulas2011_0028Tradíciu svätého Mikuláša, ktorý donesie darčeky všetkým prítomným deťom našej obce sme uskutočnili i tento rok. Mikuláš mal do kultúrneho domu zavítať o 17:00 hodine. Deti sa naňho naozaj museli veľmi tešiť, veď prvé hlúčiky netrpezlivcov sa začali tvoriť už skôr ako o 16:00 hodine.

Očakávaný príchod Mikuláša a jeho sprievodcov svojím programom spríjemnili deti z Materskej školy vo Vysokej nad Kysucou, ZŠ Horný Kelčov a ZŠ A. E. Cernana. Zišli sa tu všetky, malé i veľké deti, v srdciach mali radosť veľkú, veď sa tešili na Mikuláša a na jeho nádielku.
Hlavné prekvapenia nastalo, keď sa Mikuláš zjavil v celej svojej kráse v zhasnutej sále v sprievode dvoch anjelov, ktorí mu pomáhali niesť košíky plné darčekov. Prihovoril sa deťom a v tom do sále „dorazili“ dva rozzúrení čerti i so svojou obeťou, ktorí tým najmenším spôsobili  strach a zdesenie.
No a samozrejme všetky deti v sále očakávali, kedy Mikuláš začne rozdávať darčeky a rozdal ich naozaj veľa až 351!
Deti mu poďakovali a sľúbili, že celý rok budú dobré a budú sa tešiť, keď príde zimný čas a s ním sa stretnú zas. Potom Mikuláš svojou zázračnou palicou rozsvietil stromček pred kultúrnym domom.

Na tomto mieste vám prinášame niekoľko fotografií z tejto milej udalosti ...
{gallery}fotogaleria/Mikulas/2011{/gallery}

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada