Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Vthumb_znacka_semetes_0001 snahe identifikovať miestne časti našej obce i na dopravnej mape a GPS zariadeniach v úzkej súvislosti s rozširovaním bezpečnosti cestnej premávky na území našej obce, Obec Vysoká nad Kysucou požiadala ešte v roku 2009 o umiestnenie dopravného značenia D54a a D54b vyznačujúceho miestnu časť Semeteš.

Obvodný úrad v Čadci rozhodnutím v roku 2010 žiadosť obce o umiestnenie požadovaného dopravného značenia schválil, avšak s podmienkou, že jeho realizácia bude hradená z rozpočtu obce! Nakoľko správcom cesty II/541, ktorá prechádza cez miestnu časť Semeteš je Žilinský samosprávny kraj a nejedná sa teda o vlastníctvo obce, Obec Vysoká nad Kysucou požiadala o prehodnotenie vydaného rozhodnutia.
Na základe spoločného jednania starostu obce a podpredsedu Žilinského samosprávneho kraja Ing. Jozefa Štrbu v mesiaci Apríl 2011, bolo vzájomne dohodnuté, že predmetné rozhodnutie, ktoré i medzičasom stratilo právoplatnosť, bude opätovne posúdené a prehodnotené.
Po následných a nutných administratívnych krokoch bolo úsilie vedenia obce „korunované“ úspechom, ktorým bolo osadenie dopravného značenia vyznačujúceho začiatok a koniec obce Vysoká nad Kysucou miestna časť Semeteš. Dňa 17. 10. 2011 práce zrealizovali zamestnanci správy ciest, ktorí značky osadili na miestach v zmysle rozhodnutia obvodného úradu. Okrem samotného značenia vyznačujúceho miestnu časť Semeteš pribudlo i obmedzenie  rýchlosti v nebezpečnej zákrute, kde ľudský život už raz „vyhasol“ a pribudlo i vyznačenie nebezpečnej   zákruty U Bobčíkov.
Poďakovanie obce však patrí všetkým zainteresovaným, ktorí sa svojou iniciatívou zaslúžili o zrealizovanie síce malej, ale pre obyvateľov Semeteša veľkej a dôležitej veci ...
{gallery}fotogaleria/Vystavba/Zmena_dopravneho_oznacenia/Semete{/gallery}

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada