Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_kanal_hasici0002So spustením projektu odkanalizovania Horných Kysúc, vznikla našej obci i predpokladaná a nutná investičná akcia. Tou je postupné pripojenie budov, ktoré sú vo vlastníctve obce na už fungujúcu kanalizáciu.

V utorok 28. júna 2011 bolo dokončené  pripojenie budovy Hasičskej zbrojnice vo Vyšnom Kelčove na sieť verejnej kanalizácie. Podmienkou tohto pripojenia bolo zrealizovanie merania vlastného vodného zdroja. Práce boli realizované zámerne v priebehu 25. a 26. týždňa, nakoľko v tom čase bola prevádzka reštaurácie Požiarnik uzavretá z dôvodu komplexnej rekonštrukcie pánskych a dámskych toaliet nájomcom reštaurácie. Súčasťou prác pripojenia budovy na sieť verejnej kanalizácie bola i demolácia a zasypanie pôvodného septiku, osadenie revíznych šachiet a zaústenie dažďových zvodov. V rámci prebiehajúcich výkopových prác bola zrealizovaná i kompletná príprava na pripojenie budovy na sieť verejného vodovodu po jeho spustení.
{gallery}fotogaleria/Prace/2011/Kanalizacia/Poziarnik{/gallery}
Pripojenie ZŠ E. A. Cernana bolo naplánované počas priebehu tohtoročných letných prázdnin. Počas realizácie prvých výkopových prác bola však zistená závada, ktorou bol výškový nesúlad medzi výstupom kanalizácie z budovy školy a vyvedenej prípojky do siete verejnej kanalizácie. Z tohto dôvodu obec Vysoká nad Kysucou podala žiadosť o reklamáciu a úpravu vyvedenej kanalizačnej prípojky pre ZŠ E. A. Cernana. Kvôli nepriaznivému počasiu v mesiaci Júl závadu spoločnosť ZIPP a.s. odstránila až v mesiaci August. Na prácach s pripojením ZŠ E. A. Cernana na sieť verejnej kanalizácie sa začalo počas predposledného augustového týždňa a boli ukončené vo štvrtok 1. septembra 2011.
{gallery}fotogaleria/Prace/2011/Kanalizacia/ZS_Cernana{/gallery}
Budova ZŠ Horný Kelčov spoločne s jedálňou bude na sieť verejnej kanalizácie pripojená až po sprevádzkovaní novovybudovaného vodovodu vo Vyšnom Kelčove spoločnosťou Sevak a.s.
V pondelok 22. augusta 2011 začali prípravné práce na pripojení budovy zdravotného strediska a 14 bytového nájomného domu na sieť verejnej kanalizácie. Účelom týchto prác bolo lokalizovať a „obnažiť“ existujúce kanalizačné výstupy zo spomínaných budov.  Práce následne pokračovali počas prvých septembrových dní. Tie však realizovala odborná firma z Rakovej, nakoľko bod napojenia sa nachádza v priestore križovania telekomunikačného kábla, vodovodného a plynového potrubia. Po ukončení týchto prác dôjde k zrušeniu existujúcej čističky a nefunkčného septiku.

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada