Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_prace_vrchrieka0004Príchod nepriaznivého počasia zmaril snahu obce v pokračovaní prác na výmene vedenia miestneho rozhlasu a demontáži poškodených rozhlasových stĺpov vo Vyšnom Kelčove U Banetkov a taktiež i na plánovanej výmene dvoch rozhlasových stĺpov u pána Pavlicu.
V priebehu 29. týždňa tohto kalendárneho roka pracovníci obce preto riešili vyrezávanie kríkov pozdĺž záverečného úseku miestnej komunikácie na Vrchrieku.

Rozrastené kríky tu natoľko zasahovali do miestnej komunikácie, že zvyšovali riziko nepriehľadnosti celého úseku.
V tejto časti obce taktiež zamestnanci obce zrealizovali opravu dažďovej odrážky na ceste do osady Dučkov v mieste, kde sa napája na miestnu komunikáciu na Vrchrieku. Z dôvodu jej poškodenia ťažkou lesnou technikou, ale i terénnymi vozidlami, ju bolo nutné vykopať a opätovne osadiť do miestnej komunikácie a zároveň i vykopať jej samotné zaústenie.
{gallery}fotogaleria/Vystavba/Vrchrieka/Odrazka{/gallery}
V mieste, kde sa poľná cesta do osady Dučkov napája na miestnu komunikáciu vedúcu na Vrchrieku, spôsobili naplaveniny, práve zo spomínanie poľnej cesty, v priebehu predchádzajúcich rokov úplné zanesenie celej priekopy, ale i samotného priepustu. Dažďová vody preto vytekala priamo na miestnu komunikáciu a počas mrazov a v zime bol úsek absolútne neprejazdný.
Z tohto dôvodu začali v utorok 19. júla 2011 pracovníci obce spoločne s aktivačnými pracovníkmi s čistením priekopy od cesty na Dučkov smerom na Vrchrieku. Náročnosť prác sťažovalo i nepriaznivé počasie a hlavne skutočnosť, že nánosy splavenín boli v niektorých miestach vysoké takmer 1m!
{gallery}fotogaleria/Vystavba/Vrchrieka/Priekopy{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada