Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_nissan0001V rámci procesu schvaľovania Obecného rozpočtu na rok 2011 obecné zastupiteľstvo na svojej schôdzi  dňa 8. 3. 2011 schválilo uznesením 10-1-7/2011 i položku na nákup nového údržbárskeho vozidla.  Hlavným dôvodom tohto rozhodnutia bola skutočnosť, že doposiaľ používané vozidlo Lada Niva (rok výroby 1996) bolo značne opotrebované a z dôvodu rastúcich výdavkov na prevádzku bolo jeho ďalšie využívanie neefektívne.



Na svojej riadnej schôdzi dňa 7. 6. 2011 preto obecné zastupiteľstvo na návrh starostu obce schválilo čerpanie tejto položky.
Dňa 23. 6. 2011 na svojom webovom sídle a úradnej tabuli preto Obec Vysoká nad Kysucou zverejnila výzvu na odpredaj osobného automobilu Lada Niva formou dražobnej vyhlášky s vyvolávacou cenou 1000€. Z dôvodu transparentnosti predaja sa do súťaže nemohli zapojiť zamestnanci obce, poslanci obecného zastupiteľstva ani ich rodinný príslušníci. V určenom termíne boli obci doručené dve dražobné ponuky a na základe vyhodnotenia ponúk dňa 8. 7. 2011 bol osobný automobil Lada Niva kúpno-predajnou zmluvou dňa 14. 7. 2011 odpredaný za cenu 1100€.
Súbežne s plánovaným s výzvou na odpredaj osobného automobilu Lada Niva Obec Vysoká nad Kysucou zverejnila dňa 10. 6. 2011 na svojom webovom sídle a úradnej tabuli výzvu na predkladanie ponúk na zakúpenie osobného automobilu verzie Pick up s minimálnymi požiadavkami: Pohon 4x4, predný ochranný rám korby, posilňovač riadenia, ťažné zariadenie, predný navijak a cena max. do 7 000€ s DPH.
V stanovenej lehote do 7. júla 2011 bola obci Vysoká nad Kysucou predložená 1 telefonická ponuka. Na základe osobnej obhliadky a odborného posúdenia technického stavu ponúkaného osobného automobilu Nissan Navara Pick up a nakoľko toto spĺňalo všetky požadované podmienky, Obec Vysoká nad Kysucou dňa 15. júla 2011 uzavrela kúpno-predajnú zmluvu a osobný automobil zakúpila za cenu 6 380€ do svojho vlastníctva.
Zakúpený osobný automobil Nissan Navara Pick up bol pridelený na úsek údržby, kde bola doposiaľ ako údržbárske vozidlo využívaná Lada Niva. Jeho zakúpením sa zjednodušila preprava nutného údržbárskeho náradia a zároveň i preprava zamestnancov triedy R ako i pracovníkov prijatých na aktivačné práce na ich pravidelné denné pracovné pozície. Predovšetkým však došlo k naplneniu hlavného cieľa, ktorým bolo zníženie prevádzkových nákladov údržbárskeho vozidla.

{gallery}fotogaleria/Nissan_navara{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada