Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Prenesený výkon štátnej správy na úseku výstavby vykonával pre Obec Vysoká nad Kysucou na základe Mandátnej zmluvy Ing. Vladimír Kubinec ako osoba spôsobilá na zabezpečenie odborného výkonu preneseného výkonu štátnej správy a kompetencií v zmysle zákona NR SR č. 416/2001 Z.z.
Organizačnou zmenou obecného úradu a hlavne rozšírením vzdelania zamestnanca obce, starosta obce na základe vzájomnej dohody dňa 30. 6. 2011 Mandátnu zmluvu s Ing. Vladimírom Kubincom ukončil.


Od 1. 7. 2011 sa teda Obec Vysoká nad Kysucou stala „plnohodnotným“ stavebným úradom, v ktorej odborný výkon preneseného výkonu štátnej správy a kompetencií v zmysle zákona NR SR č. 416/2001 Z.z. ako spôsobilá osoba vykonáva Ing. Ladislav Kubačák.
Výhody tejto zmeny možno posudzovať v niekoľkých aspektoch.
Tým prvým je skutočnosť, že odborne spôsobilá osoba na úseku výstavby je pre obyvateľov našej obce dostupná každý pracovný deň a informácie týkajúce sa stavebnej oblasti budú mať obyvatelia našej obce takpovediac „z prvej ruky“.
Dôležitú úlohu v tomto rozhodnutí mal i aspekt ekonomický. Zabezpečenie odborného výkonu preneseného výkonu štátnej správy a kompetencií v zmysle zákona NR SR č. 416/2001 Z.z. odborne spôsobilou osobou, ktorá je zamestnancom obce, naša obec ročne ušetrí viac ako 2 800 EUR.
Zároveň je na úseku výstavby vykonávaný i štátny stavebný dozor.

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada