Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_vcely0005V stredu 28. júna 2011 upútalo pozornosť mnohých z nás hasičské vozidlo, ktoré zo zapnutými výstražnými svetlami smerovalo do Vyšného Kelčova. O niekoľko minút ho nasledovalo i vozidlo s vysokozdvižnou plošinou.
Našťastie tento krát nikde nehorelo, ale hasičský zásah bol rovnako vážny ako pri požiari!
Obe hasičské vozidla smerovali k ZŠ Horný Kelčov. A čo bolo dôvodom?

V jednom z vetracích otvorov školy sa usídlili včely. Tie sa však nevyrojili, ale „malátne“ poletovali po okolí, narážali do okien školy, boli na stenách budovy a priľahlom chodníku. Nakoľko mohlo z pochopiteľných dôvodov dôjsť k ohrozeniu bezpečia žiakov, títo boli mimoriadne zo školy prepustení domov.
Na základe týchto informácií preto starosta obce požiadal o pomoc veliteľa HaZZ Čadca a ten na miesto vyslal členov Hasičského a záchranného zboru v Turzovke. Hasičský odborník skonštatoval, že sa jedná o zjavne choré spoločenstvo včiel a hasiči následne previedli nutný zásah na jeho likvidáciu.
Vďaka profesionálnemu zásahu hasičov a správnemu vyhodnoteniu situácie vedením školy a obce nedošlo našťastie k žiadnemu ublíženiu na zdraví.
Na vetracie otvory školy budú následne osadené ochranné mriežky, aby sa v budúcnosti predišlo podobnému incidentu.

Na tomto mieste vám prinášame niekoľko fotografií z priebehu zásahu ...
{gallery}fotogaleria/Zakladne_skoly/Horny_Kelcov/Vcely{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada