Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_aut_kniznica0001Donedávna, podobne ako iné obecné knižnice i Obecná knižnica vo Vysokej nad Kysucou podávala informácie o literatúre, poskytovala klasické knižnično-informačné služby len prostredníctvom knižných fondov, katalógov a kartoték, „klasicky ručne“ spracovávala nové prírastky knižničného fondu, vyraďovala knižničné dokumenty a náročne sa prevádzala i revízia knižničného fondu.


V snahe modernizácie obecnej knižnice, ktorej cieľom je poskytovať komfortné a moderné služby aktuálnym a taktiež i novým čitateľom, pristúpila obec k rozhodnutiu – realizovať projekt automatizácie knižničného fondu.
Projekt automatizácie, ktorý sa spustil v roku 2007 zavedením automatizovaného knižničného systému Libris zahŕňal 2 etapy. Prvá etapa, ktorá predstavovala najnáročnejšiu a časovo najdlhšiu časť projektu, zahŕňala automatizované spracovanie knižničného fondu, ktoré trvalo 4 roky, počas ktorých sa v knižnici uskutočnila zautomatizovaná katalogizácia kníh - kompletné spracovanie knižničného fondu, teda do systému Libris boli dané kompletné údaje o všetkých knihách, ktoré  sa nachádzali a nachádzajú v knižnici.
Druhou časťou automatizácie sú služby, ktoré budujú databázu informácií o knihách a čitateľoch knižnice. Knižničná činnosť je  zabezpečená jednotlivými modulmi, teda každý druh knihovníckej činnosti sa prevádza v príslušnom module, najpoužívanejším modulom je modul Čitatelia, ktorý je plne automatizovaný a umožňuje poskytovať výpožičné služby, prácu s čitateľom a viesť agendu spojenú s knihovníckou prácou.
Systém bol do svojej skúšobnej prevádzky spustený začiatkom roku 2011, kedy v rámci služieb boli do systému zaregistrovaní všetci aktívni čitatelia a ich výpožičky, čiže všetky knihy, ktoré mali a majú vypožičané. Skúšobná prevádza systému, počas ktorej boli odstránené drobné nedostatky, trvala do konca mesiaca apríl a od mája 2011 je systém plne funkčný.
Nový knižničný systém tak urýchľuje, skvalitňuje a rozširuje poskytovanie knižničných služieb a tiež zjednodušuje výpožičnú techniku. Namiesto klasického preukazu má každý
zaregistrovaný čitateľ preukaz vystavený na meno s originálnym čiarovým kódom  a po jeho zosnímaní čítačkou je možné vyhľadať všetky údaje o čitateľovi – názvy a počet vypožičaných kníh, dátumy výpožičiek a tiež rezervácie kníh.
Nová forma elektronickej komunikácie priniesla nové technológie aj do našej knižnice,
ktorá patrí v okrese medzi prvé, ktoré majú svoje základné knihovnícke agendy automatizované. Jej zavedením sa však modernizácie obecnej knižnice vo Vysokej nad Kysucou neskončila, nakoľko ďalším stanoveným cieľom je poskytovať služby obecnej knižnice i prostredníctvom internetu, kde by si zaregistrovaní čitatelia mohli prezerať dostupný knižničný fond prípadne si konkrétne publikácie rezervovať.

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada