Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_prve_oz_0003Podľa platnej legislatívy  zvolal starosta obce dňa 21. decembra 2010 ustanovujúcu schôdzu novozvoleného Obecného zastupiteľstva vo Vysokej nad Kysucou. V zmysle programu schôdze, po úvodnom vystúpení doterajšieho starostu Ing. Ladislava Kubačáka, predniesla zapisovateľka miestnej volebnej komisie Emília Kubincová výsledky komunálnych volieb do orgánov miestnej samosprávy, ktoré sa konali dňa 27. novembra 2010. Následne nato doterajší starosta vyzval novozvoleného starostu obce Mgr. Antona Varechu o zloženie zákonom prepísaného sľubu a slávnostne mu odovzdal insígnie obce Vysoká nad Kysucou.


Novozvolený starosta Mgr. Anton Varecha týmto aktom prevzal vedenie obce Vysoká nad Kysucou a ujal sa predsedania ustanovujúcej schôdze obecného zastupiteľstva. Na jeho výzvu zložilo v abecednom poradí zákonom predpísaný sľub všetkých deväť novozvolených poslancov: Miroslav Dorman, Vlasta Gajdicová, Mgr. Janka Jurčová, Mgr. Katarína Kemcíková, Ján Lysík, Mgr. Martin Machciník, Mgr. Marta Sláviková, Dpt. Jozef Vavrica a Jozef Zborovan.
V slávnostnom vystúpení novovymenovaný starosta obce poďakoval za 20 ročnú prácu predchádzajúcemu starostovi Ing. Ladislavovi Kubačákovi, ale i poslancom predošlých obecných zastupiteľstiev a taktiež v mene svojom i v mene novozvolených poslancov poďakoval obyvateľom obce Vysoká nad Kysucou za prejavenú dôveru a vyzval novozvolených poslancov k vzájomnej obetavej spolupráci vedúcej k napredovaniu našej obce.
Ustanovujúca schôdza obecného zastupiteľstva ďalej pokračovala vo svojom pracovnom programe.
V ňom poslanci obecného zastupiteľstva schválili starostom navrhnutého zástupcu starostu, ktorým sa stal pán Ján Lysík, predsedov šiestich pracovných komisií, zvolili sobášiacich a schválili ako plat starostu tak i odmeňovací poriadok poslancov obecného zastupiteľstva.
V závere novozvolený starosta a po ňom i poslankyňa obecného zastupiteľstva pani Vlasta Gajdicová vianočným vinšom zaželali všetkým príjemné prežitie nadchádzajúcich sviatočných dní.

Na tomto mieste Vám prinášame niekoľko fotografií zo slávnostného sľubu starostu obce a poslancov obecného zastupiteľstva a samozrejme i priebehu samotnej ustanovujúcej schôdze obecného zastupiteľstva ...
{gallery}fotogaleria/Obecne_zastupitelstvo/Ustanovujuca_schodza{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada