Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_voda0008Práce zamestnancov obce počas kalendárneho týždňa od pondelka 15. novembra do nedele 21. novembra 2010 mali jedného spoločného menovateľa – vodu.
Po nezavinenej poruche sa zo spôsobených škôd „nespamätávali“ iba domácnosti, ale i samotná obec. Na viacerých miestach pozorní obyvatelia hlásili vytekajúcu vodu zo zeme. Až na jednu poruchu išlo o pootočené navŕtavacie pásy na domových prípojkách, ktoré museli pracovníci najskôr vykopať a následne upraviť a dotiahnuť.


Počas každého pracovného dňa sa súčasne pracovalo na odstraňovaní dvoch až troch porúch.
Tú najväčšiu, prasknutú dvojcolovú hadicu na ceste u pani Ligačovej v ústredí obce, sa podarilo odstrániť až za pomoci „ťažkej techniky“ v piatok 19. novembra 2010.  
Práce na odstraňovaní porúch mali za následok krátkodobé prerušovanie dodávky pitnej vody. Tie však boli iba momentálnym nedostatkom oproti celotýždňovému problému dodávky pitnej vody pre obyvateľov od kostola smerom až na Nižný Kelčov. I napriek enormnej snahe pracovníkov obce nebolo možné  po pondelkovej poruche zabezpečiť štandardnú úroveň tlaku vo vodovodnom potrubí. Situáciu zhoršovali i prebiehajúce práce na dolaďovaní odberu a nastavovania tlakových staníc na Podvysokej a Semeteši. Niektoré vyššie položené domácnosti, v dotknutej časti obce, boli bez vody i niekoľko dní. Nízky tlak a nedostatok vody spôsobovali, že nebolo možné zapnúť automatické práčky či umývačky riadu.
Situácia sa stabilizovala až v nedeľu 21. novembra 2010, kedy sa podarilo tlakové pomery stabilizovať.

Na nasledujúcich fotografiách je "zachytené" odstraňovanie najzložitejšej poruchy na prasknutom vodovodnom potrubí ...
{gallery}fotogaleria/Vystavba/Voda_porucha/Tlak_2010{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada