Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb 5Úlohu v pranostikách počúranej Žofky na seba v tomto roku prevzali jej kamaráti Servác a Bonifác. A aby jej neurobili hanbu, tak sa počas piatku a sobotňajšieho rána činili veľmi statočne. Popri potrebnom daždi však ich snaženie odradilo veľa turistov od účasti na 17. ročníku turistického pochodu Krajom Drotárie, ktorý v sobotu 14. mája 2016 organizoval Klub turistiky Vysoká nad Kysucou.

Vďaka vyčíňaniu týchto dvoch, obyčajne zmrznutých mužov, sa pochodu zúčastnilo „len“   130 turistov, ktorí sa poschádzali nielen z Kysúc. Prišli aj pravidelní účastníci z Liptova a Žiliny a medzinárodnú spoluprácu  utužili svojou účasťou turisti z PTTK Žywiec a Wisla (Poľsko) aj PTTS-BS v republike českej a KČT Třinec. Aj ich autobusy však „vďaka počasiu“ prišli len poloprázdne.

No všetkým, čo sa nerozhodli ostať doma, napokon urobilo počasie akú takú radosť aj  pekný turistický zážitok. Pred  príchodom autobusov do Papradna, odkiaľ  skrátenú trasu absolvovali všetci zúčastnení, prestalo pršať. Po trase do Štiavnika síce ešte prišli dve krátke dažďové prehánky, ale potom sa už počasie len zlepšovalo a pri záverečnom posedení pri ľudovej hudbe z Kolárovic v hostinci u pána Kadáka v Petroviciach už presvecovalo medzi roztrhanými mrakmi aj slniečko, ktoré z pamätí spokojných turistov rýchlo vymazávalo nepríjemné spomienky na dnešné skoré ráno.

Koniec dobrý, všetko dobré.

 

Text: Anton Opial

Foto: Zdeněk Rédr Ostrava, Ján Chromík Turzovka, Anton Opial

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada