Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 20240213 093516Fašiangy sú nielen symbolom radosti, veselosti a hojnosti, ale sú aj súčasťou slovenskej tradície.

Na túto tradíciu nezabúdame ani my v našej materskej škole, a preto sme pre deti pripravili fašiangový karneval. Fašiangový karneval sa uskutočnil dňa 13. 2. 2024 v priestoroch materskej školy. Tento rok si deti pod vedením rodičov pripravili vlastné masky. Deti boli v pripravených maskách a kostýmoch krásne a bolo pre nás veľkou radosťou ich v týchto originálnych maskách a kostýmoch sledovať.
Program fašiangového karnevalu bol bohatý. V úvode karnevalu si deti zaspievali pieseň Fašiangy, Turíce. Po spoločnej piesni oboznámili pani učiteľky deti so zvykmi a tradíciami fašiangových sviatkov a zarecitovali im krátke veršíky. Neskôr sa deti v maskách a kostýmoch pani učiteľkám po jednotlivých triedach predstavili.

Zábava karnevalu pokračovala hudobno – pohybovými aktivitami, ktoré boli spojené s veselou diskotékou. Diskotéka deti potešila a roztancovala. Po tanci a zábave sa deti pustili do voňavých a chutných šišiek, ktoré im upiekli šikovné pani kuchárky. Fašiangový karneval spestrili deťom pani učiteľky symbolickým pochovávaním basy. Na záver fašiangového karnevalu boli všetky deti odmenené balíčkom so sladkým prekvapením.
Ďakujeme rodičom za prípravu masiek pre deti, pani učiteľkám za bohatý program karnevalu a pani kuchárkam za výborné šišky. Vďaka nim strávili deti príjemné a veselé dopoludnie, na ktoré tak skoro nezabudnú.

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada