Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

IMG 0282Prebúdzajúca sa príroda a stále silnejšie a hrejivejšie slnečné lúče, nám akosi signalizujú blížiaci sa príchod jari, ktorá síce na Kysuciach rada nechá na seba „čakať“, ale tento rok zavítala k nám predsa akosi skôr.

S týmto ročným obdobím sa neodmysliteľne spája i sviatok Veľkej noci, ku ktorej samozrejme patrí i všakovaká výzdoba. I z tohto dôvodu obec Vysoká nad Kysucou opäť po roku od 05. marca od 18. marca 2024 inštalovala vo výstavných priestoroch Kultúrneho domu vo Vysokej nad Kysucou Veľkonočnú výstavu. Kreativite a fantázii sa medze nekládli.


Výstavné priestory sa zmenili na jedno „veľkonočné hniezdo“ plné ručne maľovaných kraslíc, zajačikov a kuriatok snáď, zo všetkých materiálov, tradičných korbáčov upletených rôznymi technikami a rôznych dekoratívnych vecí samozrejme s veľkonočnou tematikou.


Vystavované veci zhotovili žiaci a deti zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana, deti zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana – elokované pracovisko Vyšný Kelčov, šikovné vysocké gazdinky a miestny remeselník pán Štefan Jašík, ktorý uplietol krásne veci z prútia.


Všetci návštevníci, ktorí si prišli túto jedinečnú výstavu pozrieť, určite neoľutovali a iste načerpali opäť množstvo dobrých nápadov, ako si vyzdobiť svoje príbytky počas Veľkej noci.
Náš obdiv a veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa do výstavy zapojili a pripravili tak pre jej návštevníkov krásny estetický zážitok.

 

Text: Bc. Monika Perďochová
Foto: Ing. Ján Lisko

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada