Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb den matiek2017 006Deň matiek je výnimočný sviatok, ktorý pamätá na všetky mamičky. Byť matkou je životným poslaním. Iste každá mamička uzná, že byť matkou je vzácny dar, ktorý si zaslúži oslavu v podobe Dňa matiek. Pri príležitosti tohto sviatku obec Vysoká nad Kysucou privítala v nedeľu 14.mája 2017 všetky mamičky, staré mamy, prababičky v sále kultúrneho domu, aby im v deň, ktorý je dňom ich uznania a ocenenia poďakovala za ich nekonečnú lásku, starostlivosť, obetavosť, trpezlivosť.

Veď slovo Matka je oceán i slnko, je to teplá ľudská dlaň a láskavé slovo. Starosta obce Mgr. Anton Varecha vo svojom príhovore im poďakoval za vrelú materinskú lásku, nehu a obetavosť zároveň im poprial pevné zdravie, aby ich materinská láska, ktorú rozdávajú, bola odmenená dobrotou, oddanosťou, úsmevom a láskou ich detí. Krásne slávnostné popoludnie spríjemnili našim mamám a starým mamám svojím vystúpením škôlkari a žiaci zo ZŠ a MŠ E.A. Cernana, skupina Dievčence z Vysokej s ľudovou hudbou Ošípanikovci a svojím vystúpením krásne nedeľňajšie popoludnie uzatvorila folklórna skupina Vysočanka. Pre všetky prítomné mamy a staré mamy bolo pripravené i občerstvenie a malá pozornosť.

 

Roztvorím oči. Drahá mama moja!

Odrazu neviem čo a ako ďalej.

Slová sa hlavou ako včely roja

v pokornej tichej láske neskonalej.

 

Ostaň mi, mama, jasnomodrým nebom.

Ostaň mi slnkom, ktoré nezapadá.

Ostaň mi kvetom, pesničkou a chlebom.

Vždy ostaň pri mne, mama moja zlatá.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada