Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb msz lidovec solcany 001Po slávnosti Božieho narodenia zaradila cirkev do svojho kalendára spomienku na prvého mučeníka - svätého Štefana. Tento sviatok sa zaviedol okolo roku 380. Sviatok sv. Štefana sa v západnej cirkvi slávi 25. decembra.

Tohtoročné slávenie 2. sviatku vianočného počas svätých omší vo Vysokej nad Kysucou a to vo farskom kostole sv. Matúša o 10:30 hod. a vo filiálnom kostole Božského srdsca Ježišovho vo Vyšnom Kelčove o 11:00 hod., možno považovať ešte za slávnostnejšie. O jedinečnosť slávenej liturgie sa totiž svojim nádherným vystúpením postarala mužská spevácka skupina Lidovec z obce Solčany.

Muži svojim spevom a koledami vdýchli svätým omšiam krásu “ľudovosti” a takmer všetci návštevníci svätých omší zostali na svojich miestach i po ich ukončení, aby si vypočuli i nasledujúce krátke vystúpenie.

V mene všetkých farníkov preto úprimne ďakujeme pánovi farárovi Mgr. Jurajovi Bunčiakovi za zorganizovanie a Mužskej speváckej skupine Lidovec za krásne vystúpenie a za ich ochotu, že v tento sviatočný deň prišli z juhu zohriať srdia ľudí na severe Slovenska …

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada