Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb uvitanie deti2017 037Aj najväčší básnik sotva nájde výraznejší a presvedčivejší symbol ľudského šťastia, ako sú blaženosťou svietiace oči matky a otca pri pohľade na svoje novorodeniatko. Svojou láskou mu dali život.

Slávnostné chvíle z príležitosti uvítania detí do života, zažili rodičia spolu so svojimi ratolesťami, v stredu 7. novembra 2018 v pamätnej izbe E. A. Cernana vo Vysokej nad Kysucou. Starostovi obce Mgr. Antonovi Varechovi boli menovite predstavené deti, ako naši najmenší spoluobčania obce, ktorých rodičia priniesli k slávnostnému privítaniu do života a zápisu do Pamätnej knihy.

Po predstavení našich najmenších spoluobčanov, ktorými sú: Adamcová Anetka, Banetka Lukáško, Bitalová Laurinka, Bongilajová Meliska , Greguš Rudko, Horčičáková Emka, Jalovičárová Emka, Jančík Matúško, Janda Alexko, Kaduch Jakubko, Kotlárová Miška, Krkošková Natálka , Kubaška Peťko, Kultan Oliverko, Lopušková Vivienka, Lukešová Tamarka, Majtényi Jurko, Martiaková Vaneska , Mucha Mirko, Muchová Beátka, Prasličáková Eliška, Sabela Jožko, Slezák Paťko, Smižíková Sárka, Steiniger Oliverko, Strýček Jonáško, Uhlík Timotejko, Umrian Dávidko, Voštináková Paulínka a Žideková Anička ich vo svojom slávnostnom príhovore privítal starosta obce Vysoká nad Kysucou Mgr. Anton Varecha. Rodičom poprial, aby trpezlivo budovali príbytok lásky, istoty a aby svojim deťom odovzdali životnú skúsenosť, múdrosť, poznanie, nech ich vychovávajú s vrúcnou trpezlivosťou, veľkorysou rodičovskou láskou. Deťom zaželal pevné zdravie, veľa šťastia a radosti do všedných dní života. Po príhovore starostu obce Vysoká nad Kysucou nasledovali podpisy do Pamätnej knihy, kde rodičia k menám svojich novorodeniatok pridali svoje podpisy a uložilo svoje dieťa do kolísky. Starosta obce rodičom osobne poblahoželal k narodeniu ich detí a okrem priania im odovzdal kvet a malý darček. Pripravený bol i milý kultúrny program v podaní detí z materskej školy E. A. Cernana, ktoré pod vedením pani učiteliek zaspievali a zarecitovali pre malých aj veľkých hostí.

Želáme vám, milí rodičia, veľa radosti z vášho dieťatka a vašim detičkám veľa zdravia, pohody a lásky v kruhu svojej rodiny a blízkych.

 

Z rannej rosy spektra farieb, z vône krehkých ruží,

prišlo na svet niečo krásne po čom človek túžil.

Vitaj teda medzi nami utešené dieťa,

nech na Teba iba dobré sudby žitia letia,

nech Ti Pán Boh požehnáva všetky žitia kroky

a buď šťastné v svete krásnom mnohé dlhé roky. 

 

Fotografie zo slávnosti Uvítania detí do života si môžete v plnej veľkosti stiahnuť TU

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada