Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb IMG 20220409 124324Dňa 9. 4. 2022 prebehlo oblastné kolo pre regióny Slovenska sever a východ v športovej gymnastike v Liptovskom Mikuláši k postupu na celoslovenskú kvalifikáciu na majstrovstvá Slovenska triedy C.
Nie nadarmo sa odporúča začať s gymnastikou u dievčat už od cca 3,5 roka a u chlapcov od 5 rokov. Toto sa ukázalo aj na týchto postupových pretekoch v športovej gymnastike.


Z nášho oddielu najviac zažiarili práve gymnastky, ktoré u nás začali trénovať už od cca 3,5 roku a pravidelne sa zúčastňovali aj on-line tréningov počas obmedzení COVID.

V kategórii najmenších „slniečka“ Kysucké gymnastky z „Gymnastika Kelčov“ vyslovene excelovali. V nabitej konkurencii získala prvé miesto, teda zlatú medailu, práve Zarka Šmahajčíková, a to so ziskom 34,4 bodov a ako tretia (bronzová) skončila Terezka Rokyčáková so ziskom 33,7 bodov. Bodový náskok našich Kysuckých gymnastiek bol veľmi výrazný, takže pokiaľ budú pre kategóriu slniečka tohto roku organizované majstrovstvá Slovenska triedy C, tak máme veľký potenciál uspieť. Držíme dievčatám palce.
V kategórií najmladších žiačok sa najlepšie z našich gymnastiek umiestnila Emka Drndová, ktorá obsadila krásne 8. miesto. Týmto výkonom si pravdepodobne zaistila postup na celoslovenskú kvalifikáciu.
Obdobne dobre dopadla Nikolka Bulejová, ktorá v juniorkách obsadila krásne 6. miesto a je možné, že aj ona postúpi na celoslovenskú kvalifikáciu o postup na majstrovstvá Slovenska C.
K ďalším veľmi dobrým výsledkom a možnému postupu na celoslovenskú kvalifikáciu sa pridala aj Emka Tomalová v kategórii staršie žiačky. Držíme palce, až postúpi aj ona.
Ostatné naše Kysucké gymnastky podali taktiež veľmi dobrý výkon a za to im všetkým ďakujeme, pretože úspešne prezentovali náš klub, našu obec, ale zároveň aj celé Kysuce.
Ďalšou veľkou výzvou pre naše Kysucké gymnastky okrem majstrovstiev Slovenska bude celonárodná súťaž triedy C v Poľsku 8.5.2022 a taktiež súťaž vo Francúzsku. Držíme našim Kysuckým gymnastkám z klubu „Gymnastika Kelčov“ palce, pretože gymnastika nie je len zdravý šport pre naše deti, ale je taktiež základný šport pre ostatné športy, alebo iné pohybové činnosti.
Taktiež na pozitívnych výsledkoch Gymnastiky Kelčov na oblastnom kole sa podpísalo aj rozšírenie našej trénerskej základne. Pribudol nám nový dospelý licenciovaný tréner a začala sa zaúčať nová dospelá trénerka Miška. Taktiež máme šikovné asistentky, ktoré nemalou mierou pomáhajú práve malým začínajúcim gymnastkám k ceste za úspechmi. Neváhajte preto rodičia začať s gymnastikou už od veku 3,5 roka dievčat, pretože čas sa už zložitejšie doháňa.

 

Text: Ľubomír Ďurčanský

 

{gallery}stories/fotogaleria/Gymnastika/2022/L_Mikulas{/gallery}

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada