Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb otvorenie2019 04Dňa 14. 9. 2019 v obci Vysoká nad Kysucou v miestnej časti Vyšný Kelčov sa niesol celý deň v slávnostnom duchu. Konala sa tu oslava prvého výročia založenia prvej športovej gymnastiky na Kysuciach pod názvom „Gymnastika Kelčov“. Názov bol odvodení od názvu miestnej časti obce Vysoká nad Kysucou, a to Kelčov.

Taktiež sa zároveň konala oslava zahájenia činnosti nového mažoretkového klubu v obci Vysoká nad Kysucou, a to pod názvom „Gymnastika Kelčov Mažoretky“. Tento nový projekt v našej obci Vysoká sa pripravoval už od začiatku roka 2019.

Celá táto akcia sa niesla v slávnostnom duchu. Deti mali k dispozícií veľa sladkostí, dve veľké torty a hodne detského šampanského. Organizátori nezabudli aj na dospelých, pretože aj pre nich bolo pripravené občerstvenie.

Hlavný tréner združenia Ing. Ľuboš Ďurčanský zahájil slávnosť príhovorom, kde rodičov oboznámil s pripravovanými novinkami. Napríklad s tým, že okrem mažoretiek sa chystá otvorenie činnosti oddielu Modernej Gymnastiky a pripravuje sa otvorenie Parkúru pre chlapcov. Celkom je prihlásených na športovú gymnastiku „Gymnastika Kelčov“ 58 detí a ďalších cca 8 náhradníkov a na oddiel mažoretiek pod Gymnastikou Kelčov skoro 50 dievčat.

Potom nasledovali príhovory tréneriek od mažoretiek a predsedu hasičov z Horného Kelčova Ľuboša Pavlíka, ktorý nám v poslednej dobe hodne pomohol.

Nechýbalo sfúkavanie sviečok na tortách, prestrihnutie pásky, strieľanie šampanského, rozdávanie sladkostí a ďalší bohatý program.

Ako posledná bodka celého programu pred zahájením tréningovej činnosti, bolo vystúpenie niektorých našich gymnastiek z Kelčova, ktoré bolo ocenené veľkým potleskom obecenstva.

Budúci rok bude toto vystúpenie doplnené o vystúpenie našich nových mažoretiek, dievčat z modernej gymnastiky a chlapcov z Parkúru. Budúci rok sa budete mať na čo tešiť.

Od hlavného trénera Ing. Ľuboša Ďurčanského:

Za dobrú prípravu celej akcie veľmi pekne ďakujem rodičom zo združenia priateľov gymnastiky Kelčov, ktorý sa na danej pomoci vlastnoručne a finančne podieľali. Samozrejme chceme veľmi pekne taktiež poďakovať obecným zastupiteľom a starostovi obce Vysoká nad Kysucou za prenajatie priestorov telocvične vo Vysokej nad Kysucou v miestnej časti Vyšný Kelčov k týmto krásnym účelom pre deti.

Taktiež chcem veľmi pekne poďakovať dobrovoľnému hasičskému zboru vo Vyšnom Kelčove, ktorý sa nám snaží všestranne pomáhať.

Všetkým patrí veľké ďakujem zo srdca za seba, za našu organizáciu, ale hlavne za naše detičky, pre ktoré to celé robím.

 

Text: Ing. Ľubomír Ďurčanský

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada