Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb Drotria 013Už dvadsať rokov spoznávania imaginárneho územia Drotárie umožňuje turistom Klub turistiky Vysoká nad Kysucou. Prvý ročník začínal v jej srdci – vo Veľkom Rovnom a dvadsiaty ročník tam končil. V tých ostatných ročníkoch organizátori pripravili pre účastníkov trasy prechádzajúce takmer všetkými „drotárskymi obcami“ – medzi Maríkovou, Dlhým Poľom, Kysuckým Novým Mestom, Čadcou a Vysokou nad Kysucou.

V sobotu 18. mája 2019 účastníci jubilejného ročníka medzinárodného pochodu nabrali kurz na Veľké Rovné, Ivor z piatich východísk: Turzovky, Vysokej nad Kysucou, Makova, Veľkého Rovného ústredia a Dlhého Poľa. Na výber boli trasy s dĺžkou od 9 do 22 km. Že je pochod naozaj medzinárodný sa potvrdilo aj v tomto roku, keď z 207 účastníkov bolo 99 z Poľska a Sliezska. Po upršanom týždni sa počasie umúdrilo a spríjemnilo pohyb po javorníckych turistických chodníčkoch viac ako dvom stovkám účastníkov. V cieli Pod Ivorom ich čakalo „dupľované“ občerstvenie – tradičná pomazánka aj neodmysliteľné kapustňáky, chutný kotlíkový guláš a čapované pivo. Ako upomienka pamätný list a suvenírová magnetka a na spríjemnenie nálady „živé“ heligónky.

Tým, čo pravidelne sledujú dianie v turistike sa ospravedlňujem za veľmi skromnú fotogalériu ...

 

Text: Anton Opial

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada