Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb Slovckymi vinohrady 020Pre skutočných vyznávačov turistiky je zážitkom účasť na každej turistickej akcii. No sú aj turistické akcie, ktoré dokážu vytvoriť nevšedný zážitok každému bez ohľadu na to či ide o vášnivého turistu, sviatočného turistu, alebo patrí viac menej medzi cestovateľov. Medzi takéto akcie určite možno zaradiť Pochod Slováckymi vinohrady, ktorý už po 42. krát usporiadal v sobotu 6. októbra 2018 KČT z Hodonína.

Prvá októbrová sobota, s takmer pravidelným pekným slnečným jesenným počasím, hrá určite prím medzi takýmito vychýrenými a populárnymi podujatiami, ktoré dokážu prilákať tisícky účastníkov. Na tejto sa ich počet pohybuje pravidelne okolo 3 tisíc. Ale pozor, to sú len tí registrovaní a tých neregistrovaných je ešte aspoň 50 percent.

Tento rok sa pochodu Slováckymi vinohrady zúčastnilo formou autobusového výletu (3 autobusy), ktorý zorganizoval Klub turistiky Vysoká nad Kysucou, aj 147 turistov z okresu Čadca z ktorých bolo 41 z Vysokej nad Kysucou.

Atmosféru, ktorú treba jednoducho zažiť vám aspoň trochu môžu priblížiť nasledujúce fotografie.

 

Text a foto: Anton Opial

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada