Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb Wisla Jazierko 029Komisia pre medzinárodnú spoluprácu pri Regionálnej rade Klubu slovenských turistov v Čadci organizovala už po 13. krát účasť na turistickej akcii Rajd do žródeł Wisły poriadanej poľským PTTK vo Wisle. Zúčastnilo sa 47 turistov z celých Kysúc (vysočanov bolo 9).

Na horskom sedle Salmopolska 934 m, oddeľujúcom mestečko Wisla od lyžiarskeho strediska Szczyrk, sa delíme na dve skupiny. Vytrvalejších 33 účastníkov štartuje zo sedla na 15 km trasu cez kopce Malinow 1.114 m, Malinovskú skalu 1.15 m, Zielony kopiec 1.154 m do sedla pod Gawlasom a odtiaľ po žltej značke cez Wyszny 957 m a Postrzedny 716 m Cienkow do doliny Bielej Wisełky. Tí pohodlnejší majú po zvezení sa autobusom štart v miestnej časti Wisly Malinka, Pieczky odkiaľ vychádzajú po lesnej ceste na Cienkow Wyszny a potom po žltej značke cez Cienkow Postrzedny (ako dlhšia trasa) do cieľa pochodu. Tam sme už tradične očakávaní nielen usporiadateľmi, ale aj známymi turistami z KČT Třinec aj sliezskeho PTTS-BS, pretože si vyberáme vždy tie dlhšie trasy. Organizátori každoročne okrem súťaží konaných na záver akcie vyhodnocujú aj najpočetnejšie zúčastnené kolektívy. Najpočetnejšou bola, tak isto ako aj vlani, naša výprava za čo si odnášame veľký športový pohár s vygravírovaným venovaním. A okrem neho aj pekné turistické zážitky. A aby bolo zážitkov ešte viac tak sa cestou späť ešte zastavujeme poobzerať si skokanský mostík vo Wisle Nowej Osade, kde hlavne zaujme vyriešenie dojazdu, tribúny a prejazdu štátnej cesty cez tento objekt.

 

Text a foto: Anton Opial

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada