Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Sample ImageDňa 7. 5. 2010 sa v Oščadnici konala regionálna súťaž „Lesy deťom“, ktorú organizovali Lesy SR.  Súťaž je určená pre starších a mladších žiakov základnej školy z okresov Čadca a Kysucké Nové Mesto a je zložená z dvoch častí – vedomostnej, pri ktorej žiaci poznávajú lesné rastliny, podľa konárikov určujú lesné stromy, lesné zvieratá a ich stopy, orientujú sa v teréne podľa topografických máp, pracujú z buzolou a z praktickej časti, kde strieľajú zo vzduchoviek a prekonávajú trať na chodúľoch.

Zúčastnili sa dve družstvá starších žiakov Kelčov I.: Marek Zajíc, Dominika Jakubíková, Martin Najdek a Kelčov II.: Miroslava Lisková, Veronika Zajacová, Kristína Zápalková. Z celkového počtu 28 družstiev starších žiakov sa družstvo Kelčov I. umiestnilo na nádhernom 1. mieste (na fotografii vľavo) a družstvo Kelčov II. na 6. mieste. Pripravovali sa na súťaž pod vedením Mgr. Alžbety Varechovej.

V skupine jednotlivcov zažiarili dvaja žiaci Marek Zajíc, ktorý obsadil 2. miesto a Dominika Jakubíková, ktorá si vybojovala 3. miesto. Vyhrali hodnotné ceny, od spoločnosti Lesoinvest.

Sample Image

Odporúčame

Mobilná aplikácia

kalendár telocvičňa

volby prezident ikona

volby eu24

qr2 

 
 

Tam, kde sa stretáva Turzovská vrchovina s Javorníkmi, nachádza sa Obec Vysoká nad Kysucou, ktorá ako jedna z mála obcí skrýva vo svojom názve rieku, ktorá dala meno celému čarokrásnemu kraju. Obec Vysoká nad Kysucou sa hrdo hlási k svojej kopaničiarskej tradícii a na jej základoch sa snaží vytvárať vyvíjajúce sa moderné vidiecke prostredie pre svojich obyvateľov...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada