Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

28. september 2009 sa stane pre žiakov, rodičov, pedagógov vysockej školy jedinečným a neopakovateľným dňom. Pripomíname si 15. výročie udelenia čestného názvu školy.

Slávnostný akt Dňa E. A. Cernana otvoril príhovorom pán riaditeľ Mgr. Ľ. Valach. Privítal žiakov, pedagógov i hostí, ktorými boli pán starosta Ing. L. Kubačák, prednosta obecného úradu Mgr. A. Varecha, zástupca rodičovskej rady pani R. Varechová a vtedajšia pani riaditeľka Mgr. A. Dočárová. Pán riaditeľ okrem iného zdôraznil to, že dôležité je nie len uctenie si tohto významného človeka, ale aj žiť podľa jeho odkazu, že svoj cieľ dosiahneme len svedomitou a poctivou prácou.Celú genézu príprav z návštevy E. A. Cernana v obci i na pôde našej školy nám podrobne priblížil pán starosta Ing. L. Kubačák. Pani učiteľka Mgr. A. Dočárová sa srdečne podelila so svojimi osobnými pocitmi zo slávnostného udeľovania čestného názvu našej škole v roku 1994.
Po slávnostnom otvorení dňa E. A. Cernana boli pre žiakov školy pripravené tieto aktivity:
- Videoprojekcia z návštevy E. A. Cernana
- Beseda a prezentácia s pracovníkmi Kysuckej hvezdárne z KNM
- Návšteva pamätnej izby E. A. Cernana
- Pozorovanie oblohy hvezdárskym ďalekohľadom
- Výtvarná a literárna súťaž
- Športové aktivity

V rámci tohto významného dňa sa uskutočnila pre rodičov našich žiakov prednáška Kozmické katastrofy, ktorú si pripravili pracovníci z Kysuckej hvezdárne.
Pamätný deň ZŠ E. A. Cernana sa nám vydaril.

Odporúčame

Mobilná aplikácia

kalendár telocvičňa

volby prezident ikona

volby eu24

qr2 

 
 

Tam, kde sa stretáva Turzovská vrchovina s Javorníkmi, nachádza sa Obec Vysoká nad Kysucou, ktorá ako jedna z mála obcí skrýva vo svojom názve rieku, ktorá dala meno celému čarokrásnemu kraju. Obec Vysoká nad Kysucou sa hrdo hlási k svojej kopaničiarskej tradícii a na jej základoch sa snaží vytvárať vyvíjajúce sa moderné vidiecke prostredie pre svojich obyvateľov...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada