Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

                               Dňa 28.05.2022 členovia DHZ Horný Kelčov usporiadali „Hasičskú sobotu“ , ktorá pozostávala s viacerých častí.


Ráno začalo medzinárodným dňom detí. Zúčastnilo sa 50 detí rôznych vekových skupín. V každej z disciplín boli rozdelení na dve skupiny do desať rokov a viac ako desať rokov. Deti mali možnosť zasúťažiť si v rôznych disciplínach (zostrelenia terča pomocou žberovky, skákanie vo vreci, prenášanie vajíčka na lyžici, zatĺkanie klincov, prekladanie dreva a ďalšie).

Tí najšikovnejší boli ocenení balíčkami sladkostí a diplomom. Všetky deti získali diplom za účasť na MDD, sladkosti, kofolu a mohli si pochutiť na párkoch v rožku, fazuľovici, pečenom mäsku. Najväčším zážitkom bola ukážka hasenia požiaru a možnosť pozrieť si hasičské vozidla z blízka a dokonca sa aj zviesť, vyskúšať vysielačky, oblečenie a získať základné informácie o hasičskej technike, ktorú spravuje DHZ Horný Kelčov. Prekvapení pre deti bola jazda na koni vďaka patrí Petre Chlebničánovej. Sladké odmeny, nápoje, občerstvenie sme zabezpečili prostredníctvom štedrých sponzorov, ktorými boli starosta Obce Makov Martin Pavlík, Ján Hazucha, Juraj Šustek, Peter Adamec a ďalší.

Druhou časťou nabitého programu bolo tradičné váľanie MÁJA. Hasičský máj prišli zvaliť členovia OZ Lúpežov prezlečený do rôznych kostýmov. Nechýbala tradičná scénka, ktorá pobavila členov DHZ Horný Kelčov, občanov ale aj prítomných hostí.

Tretia časť dňa patrila silným a šikovným mužom, ktorí si zmerali sily v drevorubačskej súťaži. Súťaž sa organizovala v spolupráci s OZ Voľný čas Vysoká nad Kysucou. V úvode Andrej Jakubík a Rudolf Greguš rozdelili súťažiacich do dvoch skupín do 49 rokov a nad 49 rokov. Oboznámili ich s pravidlami súťaže a so štyrmi disciplínami (pílenie, presekávanie kláta, štiepanie polien, prekladanie dreva) súťaž ale i priebeh hasičského dňa moderoval Milan Pivko.

Vyhodnotenie súťaže:

Traja výhercovia v každej kategórií boli ocenení pohármi a prví obdŕžali aj vecnú cenu.

Kategória do 49 rokov
1. Martin Lukeš (03:34:19)
2. Miroslav Stolárik (03:51:58)
3. Ondrej Polyák (03:58:45)
4. Adam Ježik (04:11:12)
5. Jakub Mlkvík (04:33:88/
6. Miroslav Ďurčanský (05:12:41)
7. Andrej Jakubík (05:30:11)
8. Ľubomír Vajdík (05:40:02)
9. Ján Šromek (06:58:19)
10. Marcel Krkoška (11:29:17)
11. Ján Krkoška (12:08:53)

Kategória 50 rokov a viac
1. Ľubomír Doboš (03:20:45)
2. Ján Jakubík (04:35:16)
3. Anton Ďurčanský (06:06:34)

Poslednou časťou bolo posedenie hasičov a občanov pri hudbe do neskorých večerných hodín. Za celý priebeh dňa predseda DHZ Horný Kelčov Ing. Ľubomír Pavlík ďakujem všetkým členom DHZ a vychovávateľom z detského domova, ktorí sa aktívne podieľali na príprave a priebehu ,,hasičského dňa,. Len vďaka ním bol tento deň výnimočný pre všetky vekové kategórie.

 

Text : Bc. Andrea Strížová a Ing. Ľubomír Pavlík
Foto: Anton Ďurčanský

 

Odporúčame

Mobilná aplikácia

kalendár telocvičňa

volby prezident ikona

volby eu24

qr2 

 
 

Tam, kde sa stretáva Turzovská vrchovina s Javorníkmi, nachádza sa Obec Vysoká nad Kysucou, ktorá ako jedna z mála obcí skrýva vo svojom názve rieku, ktorá dala meno celému čarokrásnemu kraju. Obec Vysoká nad Kysucou sa hrdo hlási k svojej kopaničiarskej tradícii a na jej základoch sa snaží vytvárať vyvíjajúce sa moderné vidiecke prostredie pre svojich obyvateľov...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada