Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb testovanie 2kolo IMG 4861V sobotu 7. novembra 2020 a v nedeľu 8. novembra 2020 prebehlo vo vytypovaných okresoch Slovenska 2. kolo celoplošného testovania na ochorenie COVID-19. Medzi okresy v ktorých sa malo uskutočniť 2. kolo testovania na ochorenie COVID-19 bol zaradený i okres Čadca. Obdobne ako v iných samosprávach aj v obci Vysoká nad Kysucou prebiehalo testovanie počas oboch dní od 8:00 hod. do 20:00 hod.

Obdobne ako v prvom kole obec Vysoká nad Kysucou  pripravila možnosť sledovať dianie resp. dĺžku rady „živým vysielaním“ pomocou online kamier. Obyvatelia obce si tak mohli na webovej stránke obce www.vysokanadkysucou.sk pozrieť ako to aktuálne vyzerá pred ich odberným miestom a rozhodnúť sa, kedy bude pre nich najvýhodnejšie ísť sa dať otestovať. 

V priebehu oboch dní sa v obci počas 2. kola dalo otestovať na odbernom mieste v Ústredí  864 obyvateľov a na odbernom mieste vo Vyšnom Kelčove 697 obyvateľov. Na oboch odberných miestach bolo identifikovaných zhodne po 6-tich pozitívnych na ochorenie COVID-19. Celkovo sa teda v 2. kole dalo otestovať 1 561 obyvateľov, čo v prenesenom význame znamená 80,83% účasť. I tento krát je tento údaj mierne skreslený, nakoľko medzi testovanými boli i obyvatelia nad 65 rokov, ale i obyvatelia okolitých samospráv, ktorí podľa vlastných slov využili online monitoring stavu pred odbernými miestami a samozrejme i obyvatelia z Českej, ktorí sa aktuálne zdržiavali na jej území. Najvzdialenejším otestovaným bol opäť obyvateľ z Portugalska, ktorý sa aktuálne zdržiava na území našej obce.

Miera pozitivity po druhom kole testovania bola v obci Vysoká nad Kysucou 0,77%.

Vďaka absolútnej profesionalite všetkých zdravotníkov, súhre a nasadeniu všetkých členov oboch odberných tímov vrátane členov oboch DHZ, pod vedením profesionálnych vojakov, nenastali žiadne komplikácie za čo každému, ktorí ste akoukoľvek formou pomohli patrí veľké ĎAKUJEM.

#SPOLOČNE TO ZVLÁDNEME

 

Odporúčame

Mobilná aplikácia

kalendár telocvičňa

volby prezident ikona

volby eu24

qr2 

 
 

Tam, kde sa stretáva Turzovská vrchovina s Javorníkmi, nachádza sa Obec Vysoká nad Kysucou, ktorá ako jedna z mála obcí skrýva vo svojom názve rieku, ktorá dala meno celému čarokrásnemu kraju. Obec Vysoká nad Kysucou sa hrdo hlási k svojej kopaničiarskej tradícii a na jej základoch sa snaží vytvárať vyvíjajúce sa moderné vidiecke prostredie pre svojich obyvateľov...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada