Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

Sample Image„Dnešná mládež nič nerobí.“; „Mladí sú už takí, len vysedávajú pred televízorom alebo pri počítači.“....... tak toto sú vety, ktoré určite v utorok 24. apríla 2007 neplatili pre žiakov Základnej školy Horný Kelčov v obci Vysoká nad Kysucou. Riaditeľka základnej školy Mgr. Mária Pivková, spoločne so starostom obce Vysoká nad Kysucou Ing. Ladislavom Kubačákom, si obrazne povedané „zaspomínali na staré časy“ sobôt pracovnej cti a pre deti pripravili projekt Čistá Kysuca. Tento projekt bol zrealizovaný v rámci Dňa zeme.

Žiaci II. stupňa ZŠ Horný Kelčov vyčistili jednotlivé úseky rieky Kysuce, ktoré vopred vytypoval starosta obce. Žiaci spoločnými silami vyčistili úsek rieky Kysuca v rámci obce Vysoká nad Kysucou v celkovej dĺžke 3,6 km!
V tento deň sa nedali zahanbiť ani žiaci I. stupňa zo ZŠ Horný Kelčov. Tí „vyzbrojení“ igelitovými vrecami vyčistili riečku Kelčovanka. Zbavili ju všetkých igelitov a plastov, ktoré tam našli.
Tí najmenší – prváčikovia a druháci, prišli do školy netradične s metlami. Nemali však „letecký deň“ ale spoločne so svojimi učiteľkami sa pustili do jarného upratovania areálu školy.
Celý tento deň a veľa hodín detskej práce však nestačilo na to, aby vyčistili všetko to, čo nezodpovední občania svojou nedbanlivosťou nahádzali do rieky Kysuca i napriek skutočnosti, že sa môžu zapojiť do riadneho zberu tuhého komunálneho odpadu, ktorý je v obci Vysoká nad Kysucou zriadený.
Všetky deti zo ZŠ Horný Kelčov chcú touto cestou odkázať všetkým dospelým a to nie len z Vysokej nad Kysucou: „Rieka patrí rybám a nie igelitom a odpadu!“

No a ako vyzerali deti priamo pri práci ...

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Sample Image

Odporúčame

Mobilná aplikácia

kalendár telocvičňa

volby prezident ikona

volby eu24

qr2 

 
 

Tam, kde sa stretáva Turzovská vrchovina s Javorníkmi, nachádza sa Obec Vysoká nad Kysucou, ktorá ako jedna z mála obcí skrýva vo svojom názve rieku, ktorá dala meno celému čarokrásnemu kraju. Obec Vysoká nad Kysucou sa hrdo hlási k svojej kopaničiarskej tradícii a na jej základoch sa snaží vytvárať vyvíjajúce sa moderné vidiecke prostredie pre svojich obyvateľov...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada