Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_rozlucka_prazdniny2013_01Letné prázdniny – relatívne dlhé, ale zaslúžené obdobie „vypadnutia zo školských lavíc“ je časom na hry, zábavu ale tiež oddych aj leňošenie. Ale! Nič netrvá v světě věčně ...  Aj koniec prázdnin sa nezadržateľne blíži a preto občianske združenie Voľný čas pripravilo už po siedmy krát pre žiakov a študentov „rozlúčku s prázdninami“ formou autobusového výletu.

V tomto roku bola do programu výletu zahrnutá  prehliadka  Banského múzea v prírode v Banskej Štiavnici s prehliadkou skanzenu aj štôlne Bartolomej. Výstup na Sitno 1009 m najvyšší vrchol sopečného pohoria Štiavnické vrchy, okolie ktorého sa považuje za kolísku stredoeurópskej turistiky. Vystupovalo sa  od najväčšieho z pôvodných  takmer 60 tajchov (vodných nádrží) od jazera Počúvadlo, na vybudovanie ktorého bolo v roku 1775 potrebné postaviť až 5 hrádzí.  Na spiatočnej ceste sme mali zastávku v „zlatej“ Kremnici aj na geografickom strede Európy na Kremnických Baniach.
Tí čo sa výletu zúčastnili budú  môcť  na zážitky z tejto „rozlúčky“  isto dlho spomínať.
Anton Opial
Tu si môžete pozrieť niekoľko fotografií z výletu.
{gallery}fotogaleria/Bordel{/gallery}
V tomto roku bola do programu výletu zahrnutá  prehliadka  Banského múzea v prírode v Banskej Štiavnici s prehliadkou skanzenu aj štôlne Bartolomej. Výstup na Sitno 1009 m najvyšší vrchol sopečného pohoria Štiavnické vrchy, okolie ktorého sa považuje za kolísku stredoeurópskej turistiky. Vystupovalo sa od najväčšieho z pôvodných takmer 60 tajchov (vodných nádrží) od jazera Počúvadlo, na vybudovanie ktorého bolo v roku 1775 potrebné postaviť až 5 hrádzí. Na spiatočnej ceste sme mali zastávku v „zlatej“ Kremnici aj na geografickom strede Európy na Kremnických Baniach.
Tí čo sa výletu zúčastnili budú  môcť  na zážitky z tejto „rozlúčky“  isto dlho spomínať. 
Anton Opial

Tu si môžete pozrieť niekoľko fotografií z výletu ...
{gallery}fotogaleria/Volny_cas/2013/Rozlucka_prazdniny/{/gallery} 

Odporúčame

Mobilná aplikácia

kalendár telocvičňa

volby prezident ikona

volby eu24

qr2 

 
 

Tam, kde sa stretáva Turzovská vrchovina s Javorníkmi, nachádza sa Obec Vysoká nad Kysucou, ktorá ako jedna z mála obcí skrýva vo svojom názve rieku, ktorá dala meno celému čarokrásnemu kraju. Obec Vysoká nad Kysucou sa hrdo hlási k svojej kopaničiarskej tradícii a na jej základoch sa snaží vytvárať vyvíjajúce sa moderné vidiecke prostredie pre svojich obyvateľov...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada