Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_drevorubac2011_11Práca s drevom a jeho spracovanie pomocou ručného náradia bola v minulosti samozrejmosťou. No aj dnes, keď nám túto ťažkú prácu uľahčuje technika, sú určité zručnosti  pri práci s drevom samozrejmosťou.
O priblíženie týchto dnes už takmer zabudnutých prác formou súťaže sa snaží občianske združenie Voľný čas, ktoré usporiadalo už 7. ročník „súťaže zručnosti v práci s ručným drevorubačským náradím – Vysocký drevorubač“.



Tento rok  súťaž zaznamenala malú zmenu – namiesto hodu na cieľ (kladivom a klinmi) pribudla disciplína ukladanie paliva.
Súťaž sa poriada súčasne s Váľaním mája, ktoré v Hornom Kelčove organizuje miestny DHZ.
Program tohtoročného sobotného popoludnia síce znepríjemňovalo chladné a daždivé počasie, no to len veľmi málo ovplyvnilo náladu divákov a atmosféru počas oboch akcií.
Po zvalení mája sa dvanásť súťažiacich rozhodlo predviesť  pred takmer 60-tkou divákov svoju zručnosť a navzájom si zmerať sily vo fyzicky náročných disciplínach.

Po záverečnej rekapitulácii dosiahnutých časov sa stanovilo nasledovné konečné poradie:
1. miesto: Ľubomír Doboš
2. miesto: Jozef Olšovský ml.
3. miesto: Janetka Peter
Víťazom budú ich „majstrovstvo“ pripomínať trofeje v podobe športových pohárov. Celkový víťaz získal aj finančnú prémiu v sume 20,- €.

Po vyhodnotení súťaže nasledovala diskotéka, z ktorej sa poslední účastníci rozchádzali až na brieždení.
Obe akcie sponzorsky podporila firma A&T Vysoká nad Kysucou.
O hladký a bezproblémový priebeh súťaže sa postarali Ing. Pavol Holub, Peter Janetka, Martin Mĺkvik a Ján Šromek.

Anton Opial


Atmosféru sobotného popoludnia si môžete priblížiť na fotografiách pána Anton Ďurčanského ...
{gallery}fotogaleria/Volny_cas/2011/Drevorubac{/gallery}

Odporúčame

Mobilná aplikácia

kalendár telocvičňa

volby prezident ikona

volby eu24

qr2 

 
 

Tam, kde sa stretáva Turzovská vrchovina s Javorníkmi, nachádza sa Obec Vysoká nad Kysucou, ktorá ako jedna z mála obcí skrýva vo svojom názve rieku, ktorá dala meno celému čarokrásnemu kraju. Obec Vysoká nad Kysucou sa hrdo hlási k svojej kopaničiarskej tradícii a na jej základoch sa snaží vytvárať vyvíjajúce sa moderné vidiecke prostredie pre svojich obyvateľov...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada