Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

 V pondelok -  25. 10. sa uskutočnila medzinárodná súťaž školských knižníc, naša škola nebola výnimkou.

Už od rána prebiehali na škole rôzne aktivity pre žiakov prvého aj druhého stupňa.

 

Žiaci deviateho ročníka sa ujali v tento deň nevšednej úlohy, ich cieľom bolo  predstaviť  rozprávkové  knihy mladším spolužiakom.

Najmladších žiakov prekvapila načakaná návšteva rozprávkových postavičiek zo známych kníh. K prvákom zavítala Červená Čiapočka so starou mamou a druháci privítali Macka Lacka. Tretiaci spoznali Maťka a Kubka a žiaci štvrtého ročníka zasa uja Bohdana z pera Ruda Mórica. Žiaci nielen počúvali, ale aj sami vytvárali ilustrácie k rozprávkam.

Pre žiakov druhého  stupňa boli pripravené aktivity zamerané na život a tvorbu J. C. Hronského z príležitosti  50. výročia úmrtia tohto známeho autora.

Piataci vytvárali ilustrácie k známym rozprávkam a povestiam.

Úlohou šiestakov bolo spracovať literárnu tvorbu  spisovateľa.

Siedmaci sa venovali bibliografickým údajom, ôsmaci pracovali na kontrolných otázkach a  deviataci sa tvorivo zamerali na autorove povesti. Vo finálnej fáze bol z prác vytvorený jeden spoločný projekt  v podobe  puzzle.

Ôsmaci pri tejto príležitosti zhotovili bilten Ako vzniká kniha?

Počas celého dňa sa mohli všetci žiaci zapojiť do literárneho kvízu. Aby to však nebolo také jednoduché, žiaci si v priestoroch školy museli nájsť na viditeľných miestach umiestnené otázky, na ktoré mali odpovedať. V kvíze boli najúspešnejší žiaci tretieho ročníka.

Do súťaže sa zapojili aj deti v školskom klube. Súťažili o výrobu najkrajšej záložky do knihy, maľovali ilustrácie k rozprávkam a riešili osemsmerovky a tajničky.

Žiaci boli počas celého dňa veľmi aktívni a kreatívne pristupovali k plneniu zadaných úloh.

Všetkým patrí pochvala.

Odporúčame

Mobilná aplikácia

kalendár telocvičňa

volby prezident ikona

volby eu24

qr2 

 
 

Tam, kde sa stretáva Turzovská vrchovina s Javorníkmi, nachádza sa Obec Vysoká nad Kysucou, ktorá ako jedna z mála obcí skrýva vo svojom názve rieku, ktorá dala meno celému čarokrásnemu kraju. Obec Vysoká nad Kysucou sa hrdo hlási k svojej kopaničiarskej tradícii a na jej základoch sa snaží vytvárať vyvíjajúce sa moderné vidiecke prostredie pre svojich obyvateľov...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada