Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb_lupeznicky_pochod_2010_0014Odloženie obľúbeného Lúpežníckeho pochodu o týždeň pre nepriaznivé počasie sa oplatilo. V piatok 8. októbra 2010 už tretí deň panovalo aj na Horných Kysuciach pekné slnečné počasie babieho leta, ktoré spolu so sľubovanými atrakciami prilákali na 7. ročník Lúpežníckeho pochodu 126 detských účastníkov sprevádzaných 88 dospelými účastníkmi.


Sympatická bola tiež účasť 10 člennej partie „chatárov“, ktorí si vystrojení lampiónmi prišli tiež vychutnať atmosféru tejto akcie.
Aj keď v tomto roku musela byť tradičná trasa zmenená (čo viacerí účastníci ľutovali) na zážitkoch zúčastnených sa to určite neprejavilo. Po trase sa stretli ôsmimi rozprávkovými bytosťami a aj kravičkou Milkou, ktorú sa podarilo ukradnúť skupinke lúpežníkov.
Pre tých najmenších bude určite nezabudnuteľným zážitkom to, že si podobne ako Janko s Marienkou mohli vlastnoručne odtrhnúť perníček z ježibabinej perníkovej chalúpky.
K umocneniu zážitku z večernej atmosféry prispel aj pripravený ohňostroj, ktorý sponzoroval pán Jozef Hrtus z Varechovského potoka.
V cieli ako odmenu za preukázanú odvahu dostali detskí účastníci od princeznej balíček so sladkosťami.
Poďakovanie za obetavosť pri poriadaní akcie patrí 18-tim „ochotníkom“ v maskách a tiež ďalším 8-mim organizátorom.
Na financovanie akcie boli použité prostriedky získané z 2% z odvedenej dane.

Anton Opial

Za zaslané fotografie ďakujeme Katke Jantošovej.
{gallery}fotogaleria/Lupeznicky_pochod/2010{/gallery}

Odporúčame

Mobilná aplikácia

kalendár telocvičňa

volby prezident ikona

volby eu24

qr2 

 
 

Tam, kde sa stretáva Turzovská vrchovina s Javorníkmi, nachádza sa Obec Vysoká nad Kysucou, ktorá ako jedna z mála obcí skrýva vo svojom názve rieku, ktorá dala meno celému čarokrásnemu kraju. Obec Vysoká nad Kysucou sa hrdo hlási k svojej kopaničiarskej tradícii a na jej základoch sa snaží vytvárať vyvíjajúce sa moderné vidiecke prostredie pre svojich obyvateľov...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada