Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb maj obec IMG 6122Máj - mesiac, ktorý je pre mnohých z nás tým najkrajší mesiacom v roku. Toľko krát ospievaný v piesňach či zveršovaný v básniach. Je symbolom víťazstva jari nad zimou, života nad smrťou a symbolom obnovujúcej sa prírody. Ak by si niekto i zabudol obrátiť list v kalendári skutočnosť, že už je 1. máj ľahko zistí podľa májov, ktoré zrazu krášlia naše obce. Výnimkou nie je ani obec Vysoká nad Kysucou.

 

Tradičný „obecný“ máj pred budovou obecného úradu postavili dňa 30. 4. 2021 zamestnanci obce i s použitím techniky.

 

Tradíciu stavania mája dodržiavajú i oba naše dobrovoľné hasičské zbory. V sobotu 1. mája 2021 členovia DHZ Vysoká nad Kysucou postavili máj už tradične na vrchu Budatín pri slovenskom dvojkríži.

 

Členovia DHZ Horný Kelčov postavili máj v sobotu 1. mája 2021 v hasičskom areáli pri bývalej základnej škole vo Vyšnom Kelčove.

Je krásne, že tradíciu stavania mája považujú za svoju i obyvatelia obce a i tento rok vo Vysokej nad Kysucou doslova z večera do rána „vyrástlo“ množstvo „pľacových“ či „záhradných“ májov. Nechajme sa prekvapiť, či bude i toľko svadieb ...

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada