Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb strašiaky2019 005OZ Voľný čas v spolupráci s Obcou Vysoká nad Kysucou a DHZ Vysoká nad Kysucou usporadúva každoročne na začiatku mesiaca október Lúpežnícky pochod – večerný pochod pre deti za rozprávkovými bytosťami. Tento rok sa uskutoční už 16. ročník tohto krásneho podujatia určeného nielen pre malých ale i veľkých.

Pri tejto príležitosti žiaci zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana pripravili pre verejnosť výstavu slamených a textilných strašiakov. Strašiaci ako symbol - slúžili farmárom na ochranu úrody a v minulosti boli neodmysliteľnou súčasťou polí mnohých roľníkov.

Šikovnosť, um a videnie sveta krásnymi detskými očami sa zhmotnilo v podobe týchto nádherných strašiakov. Tieto milé umelecké dielka, ktoré navodzujú atmosféru Jesene, ako ročného obdobia pretkaného pestrými a žiarivými farbami a obdobia spojeného s prácami v záhradkách a na poli, nájdete vystavené v okolí fontány Pocta drotárom na námestí v ústredí obce Vysoká nad Kysucou priamo pred budovou obecného úradu.

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada