Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb den ucitelov2019 022Učiteľ je spása naša, vždy pri nás aj ťarchu znáša.

Učiteľ Ťa pochváli, ale pri neúspechu sa mrzuto zatvári.

Učiteľ je niekto, kto nás má vždy viesť, skláňať sa nad lavicou, aj ťaháky zniesť.

Učiteľ nás vždy chápe, pomôže vždy a rád, radí žiakom múdre veci ako kamarát.

Každoročne  si v marci pripomíname odkaz Jána Ámosa Komenského, ktorý bol presvedčený o tom, že dobrá škola robí človeka lepším. Stáročia sa vraciame k tejto myšlienke a vzdávame hold učiteľskému poslaniu. Pri príležitosti sviatku „Deň učiteľov“ privítal dňa 27. marca 2019 starosta obce Vysoká nad Kysucou Mgr. Anton Varecha a starosta obce Makov Martin Pavlík pedagogických pracovníkov zo ZŠ s MŠ E.A. Cernana a pedagogických pracovníkov zo ZŠ s MŠ Makov v sále kultúrneho domu vo Vysokej nad Kysucou, ktorí takto po prvý krát spoločne oslávili sviatok všetkých učiteľov.

Starostovia im yyjadrili úctu a poďakovanie za ich náročnú a obetavú prácu, ktorou dennodenne prispievajú k rozvoju poznania, veď dobrý učiteľ je ako horiaca pochodeň, ktorá zapaľuje iných. Obaja starostovia pedagógom osobne zablahoželali a odovzdali im kyticu na znak vďaky za ich prácu a obetavosť. Slávnostné popoludnie spríjemnili učiteľom svojimi vystúpeniami deti z materskej školy a žiaci zo Základnej školy s materskou školou E. A. Cernana. Hlavným hosťom kultúrneho programu bol slovenský zabávač, spevák a imitátor Števo Hruštinec.

Števo Hruštinec je jeden z najpopulárnejších slovenských zabávačov. Predstavil sa svojím všestranným talentom ako zabávač, spevák a imitátor, ktorého dar reči a improvizácie dávali podujatiu jedinečnosť a originalitu. Pre všetkých hostí jeho vystúpenie bolo veľkým umeleckým zážitkom, ktoré zožalo obrovský úspech. Obec Vysoká nad Kysucou a Obec Makov i touto cestou ďakujú všetkým pedagogickým pracovníkom, ktorí prijali pozvanie a samozrejme i všetkým vystupujúcim, ktorí sa postarali o krásny kultúrny zážitok.

Obaja starostovia nakoniec vyslovili presvedčenie, že vzájomná spolupráca medzi oboma základnými školami i vďaka tomuto spoločnému stretnutiu učiteľov, získala úplne nový rozmer.

 

Text: Nikola Zajacová

Foto: Ing. Ján Lisko

 

 

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada