Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb vysocka nocna stopa2019 04Jedinečné podujatie nočného prechodu na bežkách Vysocká nočná stopa – Memoriál Milana Dormana zaknihovalo v sobotu 23. februára 2019 už svoj VII. ročník.

O obľúbenosti tohto podujatia svedčí každoročný fakt počtu účastníkov, ktorý síce tento rok nepokoril minuloročný rekord, ale na štart sa o 17:00 hod. pri pohostinstve U Cipára v miestnej časti Semeteš postavilo 123 účastníkov!

Organizátori i tento rok pripravili dve trate pre bežkárov a pre peších turistov. Vrtochy počasia sa však postarali o to, že obe trate zľadovateli a tá pre bežkárov sa z kategórie ľahká prehupla do kategórie veľmi náročná a odvážili sa ju absolvovať len skúsení bežkári. Prvý úsek pripravenej trate zo Semeteša na Vrchrieku bol spoločný pre všetkých účastníkov. Na Vrchrieke bol pre nich pripravený prvý „checkpoint“ v podobe občerstvenia čajom pre deti, ale i upraveným čajom pre dospelých. Bežkári sa po občerstvení vydali na 11 km trať popod Luby a ponad osady Dučkov, Jedľovník, Predná Šatina, Zadná Šatina a Škradné až do vytúženého cieľa, ktorý bol v pohostinstve Milana Lajčáka v miestnej časti Nižný Kelčov.

Peší turisti pokračovali po vyznačenej trati cez osadu Dučkov do osady Jedľovník, kde bol pre nich pripravený ďalší „checkpoint“. Organizátori kvôli bezpečnosti turistov tento rok vypustili z itineráru trate prechod cez osadu Predná Šatina a účastníci preto pokračovali z osady Jedľovník po miestnej komunikácii do časti Široký most a po štátnej ceste do spoločného cieľa s bežkármi v miestnej časti Nižný Kelčov. Tu bolo pre všetkých účastníkov pripravené občerstvenie, aby tak nazbierali stratené sily a energiu.

Obrovské poďakovanie za pomoc s organizáciou podujatia a prípravou trate patrí obci Vysoká nad Kysucou, DHZ Vysoká nad Kysucou, bratom Milanovi a Mirovi Dormanovcom a ich rodine, Jánovi Kováčikovi, Jánovi Zemanovi st., Miroslavovi Zemanovi, Antonovi Jantošovi, Jánovi Lovaszovi, Patrikovi Kmínkovi, Jánovi Ficekovi, Jánovi Varechovi, Alžbete Varechovej, Milanovi Lajčákovi a Ivete Frolkovej. Vďaka týmto ľuďom mohli všetci účastníci Vysockej nočnej stopy – Memoriálu Milana Dormana 2019 konštatovať: „Trať bola náročná, ale všetci sme ju v zdraví zvládli a ten pocit v cieli je neopakovateľný!“.

 

Touto cestou Vás chceme požiadať, ak ste s podujatia vyhotovili nejaké fotografie, ktoré máte chuť a ochotu publikovať, zašlite nám ich prosíme, priamo prípadne cez www.uschovna.cz aj s Vaším menom na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Ďakujeme Vám!

 

Foto: Ján Varecha, Ján Lovasz

 

Príprava trate ...

 

Vysocká nočná stopa - Memoriál Milana Dormana 2019 

 

 

Na štarte pred pohostinstvom Ivety Frolkovej U Cipára ...

 

Odštartované a ide sa na trať ...

Nálada v cieli na Nižnom Kelčove v pohostinstve u Milana Lajčáka ...

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada