Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb jaslickova poboznost 2018 014Ak pôjdeš s pokorou a túžbou, nezáleží na tom, či sa pridáš k mudrcom, alebo k pastierom, nasleduj hviezdu a ona Ťa privedie k dieťaťu.
 Nečuduj sa, keď sa hviezda zastaví a rozžiari nad Tvojim srdcom, to je miesto, ktoré Boh vybral pre narodenie svojho Syna.

Na druhý sviatok vianočný, 26. decembra 20%18, si žiaci zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana vo Vysokej nad Kysucou pod vedením pani učiteliek Brigity Janitovej a Adely Olšiakovej pripravili jasličkovú akadémiu.

Po úvodnej básni sa deti predstavili scénkou, v ktorej priblížili príbeh dobrosrdečného a odvážneho chlapca Martina, ktorý putoval do Betlehema za malým Ježiškom. Po odohratí príbehu, žiaci zo ZŠ s MŠ E. A. Cernana vo Vysokej nad Kysucou zaspievali a zahrali na heligónke a husliach vianočné koledy.

Slávnosť spestrili svojimi vianočnými piesňami aj harmonikári zo susednej obce Makov. Na záver si všetci spoločne zaspievali najkrajšiu vianočnú koledu Tichá noc, svätá noc a nakoniec pán farár František Mikuláš udelil všetkým slávnostné požehnanie. 

Veríme, že žiaci svojím program spríjemnili prítomným sviatočné popoludnie a postarali sa aj o duchovný zážitok.

 

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada