Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb poziar lesa 10 2018 015V utorok 23. októbra 2018 bol približne o 18:00 hod. spozorovaný požiar lesa v obci Vysoká nad Kysucou nad miestnou časťou Nižný Kelčov. Na miesto ihneď vyrazili členovia DHZ Vysoká nad Kysucou, ktorí požiar lokalizovali a s pomocou vysokotlakového hasiaceho zariadenia, umiestneného na štvrkolke Polaris začali s jeho prvotným hasením.

Súbežne hasiči zrealizovali cca 300m dlhé hadicové vedenie od CAS TATRA 148, nakoľko terén bol pre požiarny automobil nedostupný a začali s hasením požiaru.

Po príchode šesťkolky Polaris, s ďalším vysokotlakovým hasiacím zariadením, prevzali časť požiaroviska členovia DHZ Horný Kelčov.

Požiar lesa sa 12 členom z DHZ Vysoká nad Kysucou a 7 členom z DHZ Horný Kelčov podarilo uhasiť približne za dve hodiny, to i vďaka pomoci členov z HaZZ z Turzovky, ktorí prostredníctvom svojho vozidla dopľňali zasahujúcu TATRU 148.

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada