Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb omsa huslov 006Predpovede počasia na sobotu 25. augusta 2018 predpovedali príchod studeného frontu, ktorý po dlhých dňoch horúčav zo sebou prinesie ochladenie a dážď. Treba poznamenať, že meteorológom predpoveď aj naozaj vyšla.

Nepriazeň počasia však neubrala nič na eláne organizátorom, takpovediac už „tradičnej“, svätej omše pri kaplnke v osade Huslov v miestnej časti Vyšný Kelčov v obci Vysoká nad Kysucou.

I napriek skutočnosti, že osada už nie je trvale obývaná predsa len vďaka majiteľom tamojších nehnuteľností patrí medzi krásne a udržiavané osady a nejeden milovník dreveníc, by tu chcel vlastniť svoju chatu.

V sobotu 25. augusta 2018 sa tak i napriek neutíchajúcemu dažďu kaplnka na Huslove stala stredobodom diania celej osady. Svätú omšu celebrovali Vitězslav Řehulka a Václav Tomiczek. Po duchovnom nasýtení pripravili domáci chatári, pre asi 70 zúčastnených veriacich, vynikajúce občerstvenie a v obrovskej stodole nechýbal ani kotlíkový guláš, všakovaké koláče, teplý čaj, káva a samozrejme i niečo „na zahriatie“. Ak niekto v neopakovateľnej atmosfére, pokoji podujatia a krásnom prostredí osady Huslov nachvíľu prižmúril oči možno si povedal: „A takto tu spoločne pracovali, žili a radovali sa i naši predkovia...“

Ak to chcete zažiť i Vy, príďte 24. augusta 2019 do osady Huslov v obci Vysoká nad Kysucou na v poradí už 10. Svätú omšu pri tamojšej kaplnke.

 

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada