Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb pozehnanie kaplnky semetes2016 03I keď utorok 31. mája 2016 bol pre mnohých z nás takpovediac všedným dňom a uvedomovali sme si, že sa ním iba končí máj ako jeden z najkrajších mesiacov, vo Vysokej nad Kysucou, presnejšie v miestnej časti Semeteš, bol tento deň predsa len slávnostným.

V miestnej kaplnke, ktorá sa nachádza v priestoroch niekdajšej školy, sa o 16:00 hod. začala svätá omša. Počas nej pán farár vykonal obrad požehnania kaplnky a kaplnka bola zasvätená Panne Márii ustavičnej pomoci.

Táto slávnostná udalosť bola zavŕšením niekoľkoročnej snahy, ktorej cieľom bola kompletná rekonštrukcia interiéru kaplnky, samotnej budovy, v ktorej je umiestnená, ale i okolitého exetriéru. Vďaka snahe, úsiliu ale i financiám Farnosti Vysoká nad Kysucou, obce Vysoká nad Kysucou a ochotným jednotlivcom tak vzniklo dôstojné dielo na oslavu Pána Boha. Zároveň sa však i budove, v ktorej sa množstvo detí naučilo čítať a písať, vrátila pôvodná krása.

V jedinečnej kaplnke sa tak ako doteraz budú konať pravidelné sväté omše každý utorok o 16:00 hod. Keď do nej vstúpite, nenájdete tu síce stále prítomného Ježiša Krista vo sviatosti oltárnej, ale vždy tu nájdete našu nebeskú matku ... Veď príďte sa presvedčiť sami ...

 

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada