Nástroje pre uľahčenie prístupu

TEL: 0905 884 634
MAIL: obec@vysokanadkysucou.sk

Vyberte váš jazyk

thumb rekonstrukcia chodieb 02Základná škola s materskou školou E. A. Cernana vo Vysokej nad Kysucou, pracovisko Ústredie, prechádza v poslednom období viacerými rekonštrukčnými zmenami.

Posledné rekonštrukčné práce v budove školy prebiehali i počas tohtoročných jarných prázdnin. Tentoraz boli zamerané na vynovenie podlahových krytín na schodiskách a chodbách. Chodby školy sú kvôli neexistencii telocvične využívané i počas hodín telesnej výchovy a tak sa v priebehu predchádzajúcich rokov zvyšovalo zaťažovanie ako podkladových vrstiev tak i samotného povrchu.

Na chodbách tak vznikli prepadliny a súčasný stav chodieb a schodísk bol z bezpečnostného hľadiska nevyhovujúci a vyžadoval si neodkladnú rekonštrukciu.

Počas jarných prázdniny bola z chodieb v 3. a 2. nadzemnom podlaží odstránená povrchová krytina a zrovnaná podkladová vrstva. Následne bol na obe chodby nanesený moderný epoxidový povrch. Rekonštrukciou prešli i obe schodiská, na ktorých bola pôvodná krytina nahradená dlažbou. Realizované úpravy boli financované s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a z prostriedkov školy.

Žiaci sa tak po týždni odpočinku vrátili do vynovených a farebnejších priestorov. Zrealizovaná práce tak predstavujú ďalší krok k modernizácii Základnej školy E. A. Cernana vo Vysokej nad Kysucou a samozrejme i k zlešeniu výchovno – vzdelávacieho procesu.

 

zskeuroregionregion kysuce logorrafarnostbeskydsko javornicka magistralamykysucemojekysuce vysoka nad kysucouteszeleny bodcaf logobiblicka zahrada